RSS

Nieuws

Ronald Mulder: ‘Ik had dit niet verwacht’
Gepubliceerd op zondag 30 juni 2013 om 12:09 bevat foto's

Op de eerste dag van de EK inline-skaten in Almere heeft Ronald Mulder Nederland de eerste medaille bezorgd. In de finale eindigden zaterdag alleen de Spanjaard Ioseba Fernandez (goud) en de Fransman Darren de Souza (zilver) voor de Zwolse atleet. “Van te voren ga je je kansen bekijken. Je kent je concurrentie en er zijn gewoon veel pisterijders. Dan weet je dat het lastig wordt”, vertelt Mulder aan een verslaggever van Schaatsen.nl.

“We hebben deze geweldige piste en het is pas het eerste jaar dat we er op kunnen skeeleren. Ik merk dat we er beter in worden, maar ik had niet verwacht dat ik een medaille op de piste kon pakken. Dus daar ben ik heel blij mee, dat het nu al gelukt is.” Mulder wist na zijn race al wel dat hij in de buurt kwam van een medaille. “Het was een goede race, dat voelde je direct na de finish. Na de kwalificaties ging het ook wel goed, maar ik keek vanmiddag de beelden terug van vanmorgen en dacht toen: 'Man, wat was ik verkrampt, als je het vergelijkt met de rest dan wordt het een lastige kluif'.”

500 meter
Na afloop van zijn succesvolle 300 meter keek Ronald Mulder al uit naar de 500 meter van zondag. “Ik zei van te voren dat ik op de weg de meeste kansen heb. Op de piste wilde ik mee gaan strijden. Dit is een topbegin. Morgen wordt het racen en maar eens kijken wie de grootste mond heeft. We rijden dan tegen elkaar, dan komen er ook andere dingen bij kijken.” Uiteindelijk bleek Mulder zondagmorgen niet sterk genoeg om door de kwartfinales van de 500 meter te komen. Broer Michel kwam wel door de kwartfinale, al ging ook dat niet gemakkelijk. “Dit was zeker niet 'in controle', zei de wereldkampioen 500 meter op de weg over zijn race. "In de kwalificaties lag ik er ook al bijna uit. Je moet je kop er bij houden, en dat is best lastig in zo'n serie. Maar goed, dat is 500 meter-rijden: je hebt nooit zekerheid.”

Foto's: EK Inline Skaten 2013

Gerelateerd nieuws