RSS

Nieuws

Ronald Mulder: ‘Heel veel wieltjes getest’
Gepubliceerd op woensdag 26 juni 2013 om 11:16

Wat is de overeenkomst tussen Fernando Alonso en Ronald Mulder? Zowel de Spaanse Formule 1-coureur als de Zwolse schaatser/inline-skater is de afgelopen tijd bijna dagelijks bezig geweest met het kiezen van de juiste band. Terwijl de coureur van Ferrari zich volledig focust op de komende Grand Prix van Groot-Brittannië, richt Mulder alle pijlen op het Europees kampioenschap inline-skaten in Almere.

Voor de toppers is elk detail uiterst belangrijk en dus zocht de schaatser van Team BrandLoyalty samen met de andere Nederlandse skeeleraars naar het wieltje met de meeste grip en ‘beste rol’. “We hebben echt héél veel wieltjes getest”, zegt Ronald Mulder op de website van BrandLoyalty. “Wat dat betreft lijkt het inderdaad wel op de Formule 1. We proberen natuurlijk het thuisvoordeel te pakken.” Elk soort wieltje dat voorradig was, is in Almere uitgeprobeerd door Mulder en consorten. De uiteindelijke keuze wordt net zo goed verborgen gehouden als het Zwitserse bankgeheim. Ook de blonde Zwollenaar wil er eigenlijk niets over kwijt, maar na enig aandringen wil hij een tipje van de sluier lichten. “Uiteindelijk hebben we gekozen voor een wieltje dat niet meer wordt gemaakt en - om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken - waarvan alleen prototypes bestaan.”

Toen de Nederlanders hun keuze hadden gemaakt, ontstond er een heuse klopjacht naar de nog beschikbare wieltjes, zegt Mulder lachend. De voormalig Europees kampioen is dan ook de trotse bezitter van twee setjes wielen. De kans is groot dat die wieltjes de komende dagen in de koffers blijven, aangezien men de concurrentie niet wijzer wil maken. Zodra een buitenlander zich meldt in Almere, dan leggen de Nederlanders direct andere wieltjes onder. “En dan zeggen we net iets te hard: Goh, deze rijden wel lekker, hè.”

Pas op het moment dat de Europese kampioenschappen in Almere beginnen, worden de wieltjes onder de schoenen gemonteerd. Mulder focust zich zowel op de baan als op de weg op de korte afstanden en komt zaterdag voor het eerst in actie. En de schaatser van Team BrandLoyalty is ervan overtuigd dat hij er goed voor staat. “Ik ben misschien net iets te lang voor de piste, maar toch kan ik op de 300 en 500 meedoen voor de medailles”, zegt Mulder, die op de weg start op de 200 en 500 meter. “En dan ga ik voor goud.”

Gerelateerd nieuws