LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Voetbalquiz voor Zwolse ‘voetbalfreaks’
Gepubliceerd op woensdag 19 juni 2013 om 20:32

De wondere wereld van het voetbal zit vol leuke feitjes en weetjes. Liefhebbers van het spelletje kunnen er uren over keuvelen. En het is voor voetbalfreaks natuurlijk fantastisch om elkaars voetbalkennis te testen. Voor Hans Roman en Maarten de Waart reden in Zwolle een grote voetbalquiz te organiseren. Vrijdag 27 september is het Landstede Sportcentrum het decor voor het eerste Zwols Kampioenschap Voetbalquiz.

“We hebben in de kantine van SVI nu al meerdere malen een voetbalquiz georganiseerd en dit is uitgegroeid tot een succes”, vertelt Maarten de Waart, die net als Hans Roman lid is van de voetbalclub in Ittersum. “De laatste keer hadden we 25 teams, dus de kantine was mooi gevuld”, stelt Roman. Naar aanleiding van de positieve feedback bij hun eigen club en gezien de animo voor voetbalquizzen bij andere Zwolse clubs, zijn de twee voetballiefhebbers op het idee gekomen om voor heel Zwolle een grote voetbalquiz te organiseren. En het ‘Theater van de Sport’ is dan natuurlijk een ideale locatie. “We hebben eerder al eens geroepen dat we voor honderd teams gaan. Maar als het center court goed gevuld is en we met zijn allen een leuke avond beleven met veel voetbalhumor, dan zijn wij dik tevreden.”

Tijdens de eerste editie van het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz wordt er vanaf 20.00 uur gestreden in teams van minimaal twee en maximaal vier personen. De quiz bestaat uit tien categorieën met elk tien vragen. In totaal zullen er dus honderd vragen worden gesteld. “De vragen kunnen gaan over het Nederlands elftal, EK’s/WK’s, de Champions League, over spelerspaspoorten, je kunt het zo gek niet bedenken”, stelt Hans Roman. “En we werken op een interactieve manier, er worden niet alleen maar vragen voorgelezen. Ook video’s, foto's en statistieken komen voorbij”, vult Maarten de Waart aan. Voor het aan elkaar praten van het geheel is het duo nog bezig met een presentator. “Hij wil het graag doen, maar houdt nog een slag om de arm. Daarnaast weten we inmiddels dat er een delegatie van PEC Zwolle wil meestrijden om de titel.”

De twee initiatiefnemers kijken dan ook reikhalzend uit naar vrijdag 27 september. “Dat is nog even weg, dus er is nog voldoende tijd. Na de zomervakantie gaan we ook bij de voetbalclubs deelnemers werven. Bovendien kunnen alle hoofdtrainers van de Zwolse clubs een uitnodiging verwachten en wellicht nog enkele prominente Zwollenaren. Er moet immers een gezellige kantinesfeer ontstaan. En de biertap zal uiteraard de gehele avond zijn geopend”, aldus Roman en De Waart. De twee voetbaldieren proberen via Twitter de Zwollenaren inmiddels al warm te krijgen voor de voetbalquiz. “We stellen elke dag een vraag en geven een dag later het antwoord. Op die vragen krijgen we leuke reacties, dus het begint al een beetje te leven.” Om een beeld te krijgen van de quizvragen volg je via Twitter @voetbalquiz038. Inschrijven kan via www.voetbalquizzwolle.nl. Deelname kost 20 euro per team.

Gerelateerd nieuws