RSS

Nieuws

Last: ‘Deel opbrengst naar Intermobiel’
Gepubliceerd op woensdag 15 mei 2013 om 12:11

Tafeltennisser Gerben Last is trots op zijn boek ‘De beide kanten van de medaille’, dat onlangs is gepresenteerd. Het boek gaat over de speler van Tafeltennis Zwolle, die deel heeft genomen aan drie Paralympische Spelen en ondanks zijn fysieke beperking tafeltennist in de eredivisie. Het boek is geschreven door sportjournalist Gerard Meijeringh en per verkocht boek gaat een deel naar Stichting Intermobiel.

“Het is een mooi boek geworden, waarin Gerben zijn verhaal vertelt. Gewoon een eerlijk verhaal over de impact van topsport in het leven van een persoon en dan ook nog een persoon met een fysieke beperking. Een puur en eerlijk verhaal van een Kamper jongen”, vertelt uitgever Wilfred Willemsen uit Hattem. In het boek verhaalt Last over de valkuilen die presteren in de topsport met zich meebrengen en de emoties die daarmee gepaard gaan. “Ik vond het erg leuk om samen met Gerard mijn verhaal op te schrijven. Wij hopen hiermee de jeugd ook te waarschuwen dat topsport ook zijn mindere kanten heeft”, vertelt hoofdpersoon Gerben Last.

Het boek, dat 64 pagina’s telt, kan besteld worden via info@uitgeverij-jupijn.nl en kost
12,95 euro. Ook is het boek verkrijgbaar bij Westerhof Boeken in Zwolle, Bos Boekhandel in Kampen en in de Bruna en bij Hogeboom Sport in Hattem. Per boek gaat een deel naar Stichting Intermobiel. Gerben Last is één van de ambassadeurs van deze stichting, evenals onder andere Javier Guzman (cabaretier), Lisanne Herder (sitdown comédienne), oud F1-coureur Christijan Albers, autocoureur Marcel Timmer, danseres en model Bibi Schouten en voormalig zanger van Ch!pz Kevin Hellenbrand. Kijk voor meer informatie op www.intermobiel.com.

Gerelateerd nieuws