RSS

Nieuws

TC ’91 zet zich weer in voor weeskinderen
Gepubliceerd op woensdag 27 februari 2013 om 10:27

Na een succesvolle eerste editie in 2012 organiseert TC ’91 Stadshagen van 18 tot en met 24 maart wederom een benefiettoernooi voor Stichting Blessed Generation. Vorig jaar heeft het ‘Stadshagen Blessed Generation Toernooi’ ruim 2.300 euro opgeleverd voor de stichting, waardoor weeskinderen in Kenia via veilige opvang, liefde en onderwijs een toekomst wordt geboden.

“In 2013 is de opzet gelijk aan vorig jaar. Dankzij fantastische sponsoren is het ook dit jaar gelukt om de vaste kosten te dekken, waardoor het inschrijfgeld van de deelnemers geheel ten goede komt aan het goede doel”, vertelt initiatiefnemer Remko Schultz. “Naast het inschrijfgeld wordt er een verloting gehouden en als het weer het toelaat is er op zondag 24 maart een barbecue. Tijdens de toernooiweek worden tevens Keniaanse spullen verkocht die deels in de handenarbeidlessen door de weeskinderen gemaakt zijn.” Aanvullende giften en extra sponsoren zijn uiteraard zeer welkom. Neem daarvoor contact op met Remko Schultz via 06-31027926.

Stichting Blessed Generation runt in Kenia drie weeshuizen waar kinderen opgevangen worden die geen familie meer hebben. Deze kinderen wordt een veilig onderdak geboden en middels gezondheidszorg, onderwijs en geborgenheid opgevoed en voorbereid om later, na een vervolgopleiding, op eigen benen te kunnen staan. De filosofie daarbij is dat Kenia door eigen mensen moet worden opgebouwd. De weeshuizen hebben ieder een eigen school om de eigen kinderen en de kinderen uit de omgeving te onderwijzen.

Gerelateerd nieuws