RSS

Nieuws

‘Vooral hardlopers willen afwisseling’
Gepubliceerd op donderdag 7 februari 2013 om 11:43

Atletiekvereniging PEC 1910 en Out!-Sport hebben de handen ineen geslagen. Sinds 1 februari werken de twee sportclubs samen, met als doelstelling om zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen. Adriaan Mosterman van Out!-Sport heeft de hoop dat een groot aantal mensen hier profijt van gaat hebben. “Ik heb de verwachting dat er toch zo’n honderd mensen gebruik gaan maken van de samenwerking.”

Atletiekverenging PEC en Out!-Sport hopen met het samenwerkingsverband hun leden een nog breder aanbod te kunnen bieden, doordat leden van de één kunnen meedoen bij de ander. “Wij vonden het samen leuk om de bootcampers en de atleten afwisseling in hun sport aan te bieden. Op andere plekken in Nederland, waaronder Gouda, is eenzelfde project opgestart en daar slaat het aan. Vooral de hardlopers zijn soms echt toe aan afwisseling”, zegt Mosterman. De Zwolse atletiekvereniging houdt zich in de samenwerking vooral bezig met hardlooptechnische oefeningen en trainingen die in het teken staan van uithoudingsvermogen. Out!-Sport richt zich daarnaast op trainingen als bootcamp, mountainbiken en survivalrun.

Op dit moment zijn er van Out!-Sport al drie mensen die bij de Zwolse atletiekvereniging hebben meegetraind. “Het begin is er, maar ik heb de hoop en verwachting dat er veel meer mensen gebruik van gaan maken. Vooral hardlopers willen ook nog wel eens buik- en rompoefeningen doen, om zo rugklachten tegen te gaan. Voor die sporters is het een mooie kans, want dat kan namelijk bij ons”, aldus Mosterman. Om gebruik te maken van de samenwerking is het wel noodzakelijk om lid te zijn. “Alleen leden van Out!-Sport en PEC 1910 kunnen meedoen. We verwachten een succes, maar dat is puur gebaseerd op de hoop die we hebben. Een echte verwachting hebben we niet uitgesproken.”

Gerelateerd nieuws