RSS

Nieuws

‘Wie volgt schaakteam van De Aquarel op?’
Gepubliceerd op woensdag 16 januari 2013 om 15:05

Het Zwols Schaakgenootschap organiseert woensdag 27 februari 2013 weer het schaakkampioenschap voor basisscholen in Zwolle en omgeving. “Vorig jaar had De Aquarel het beste schaakteam. De grote vraag is wie dit keer met de titel aan de haal gaat”, zegt Arjan de Vries, jeugdleider van het Zwols Schaakgenootschap.

“Een school mag meerdere teams inschrijven”, vertelt De Vries. “Elk team bestaat uit vier schakers. De teams worden begeleid door een docent of door een ouder. De begeleider helpt de kinderen de juiste schaaktafel te vinden en vult de uitslagenbriefjes in. De begeleider hoeft de regels van het schaakspel niet te kennen, maar het mag natuurlijk wel.” Het schaakkampioenschap heeft woensdag 27 februari van 13.30 tot 16.45 uur plaats in de kantine van voetbalvereniging WVF, op sportpark De Weide Steen aan de Stinsweg 15 in Westenholte.

Voor de deelnemers is er in de aanloop naar het toernooi nog de mogelijkheid om extra te oefenen. “Dat klopt! Op woensdag 23 januari start een blok van zes schaaklessen. Deze schaaklessen worden wekelijks gegeven van 18.30 tot 19.30 uur in De Wendakker, Vuurtorenstraat 2 in Zwolle. Er zijn drie verschillende niveaus, dus ook voor diegenen die al goed kunnen schaken valt er ongetwijfeld nog veel te leren”, aldus De Vries, die hoopt dat weer veel scholen meedoen. Op www.zwols-sg.nl is meer informatie te vinden en kunnen teams zich aanmelden.

Gerelateerd nieuws