RSS

Nieuws

‘Aandacht aan jeugd werpt vruchten af’
Gepubliceerd op woensdag 7 november 2012 om 15:34

Squash Zwolle is sinds dit jaar één van de drie regionale trainingcentra voor squashtalenten in Nederland. En dat betaalde zich het afgelopen weekend al uit bij een squashtoernooi in België. Zes squashers van Squash Zwolle namen het op tegen spelers uit heel Europa en presteerden naar behoren. “Alle zes hebben ze minimaal twee wedstrijden gewonnen. Hieruit kun je opmaken dat de zes ook op internationaal niveau mee kunnen komen”, zegt Dagmar Vermeulen, trainster van de regionale talenten.

Vanuit Squash Zwolle namen Tjeu Dubbeldam, Henrico van der Vegt en Anthony Schwab deel bij de jongens onder 13 jaar. Daniek Krukkert, Dennis Krukkert en Bart Horstman speelden respectievelijk mee bij de meisjes onder 13, jongens onder 15 en jongens onder 17 jaar. Anthony Schwab presteerde met een negende plaats het best, maar ook de prestaties van de 10-jarige Tjeu Dubbeldam sprongen in het oog. “Tjeu is pas 10 jaar, maar won in zijn categorie al wel twee wedstrijden. Die prestatie biedt perspectief, want hij mag nog twee jaar deelnemen in zijn leeftijdsklasse”, aldus Vermeulen, zelf assistent van jeugdbondscoach Jason Morris.

Volgens Vermeulen heeft Squash Zwolle de talenten vooral te danken aan zichzelf. “Squash Zwolle was altijd al actief bezig met de jeugd en dat werpt nu zijn vruchten af. Mede daardoor kregen wij het plakkaat van regionaal trainingscentrum opgespeld en zijn er bij ons nu ook spelers uit Apeldoorn, Hellendoorn en Dronten actief. Het niveau bij Squash Zwolle gaat door hun inbreng ook omhoog.” De 36-jarige trainster denkt ook dat de accommodatie hieraan heeft bijgedragen. “Ons onderkomen is van alle faciliteiten voorzien. Heeft een speler last van een blessure, kan hij naar de fysiotherapeut. En heeft een speler behoefte aan krachttraining, dan kan hij het fitnesscentrum in. Je hebt hier alles bij de hand, dat is ideaal voor de ontwikkeling van een jonge squasher.”

De Zwolse squashjeugd neemt dit jaar voor het eerst deel aan een competitie. “De bond heeft dit jaar voor het eerst een jeugdcompetitie opgezet. Ons eerste team is op dit moment terug te vinden in de middenmoot, ons tweede team doet bovenin mee. Beide ploegen spelen tegen spelers die twee tot drie jaar ouder zijn, dus die posities op de ranglijst zijn zo gek nog niet”, aldus Vermeulen, die de toekomst voor de jeugdspelers positief in ziet. “De squashers gingen naar België met de gedachten dat ze alles gingen verliezen. Door de positieve resultaten hebben ze een boost gekregen en is het nu duidelijk dat ze ook op dat niveau goed mee kunnen spelen. Hopelijk kunnen de spelers zich op deze manier door blijven ontwikkelen.”

Gerelateerd nieuws