LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Informatieve fietstour voor alle Zwollenaren
Gepubliceerd op donderdag 20 september 2012 om 11:19

Alle Zwollenaren zijn zaterdag 22 september van 11.00 tot 13.00 uur uitgenodigd om mee te fietsen met een informatieve fietstour door Zwolle. De start is om 11.00 uur voor het stadhuis op het Grote Kerkplein, finish rond 13.00 uur in de stad. De tocht wordt georganiseerd door Milieuraad Zwolle en de Fietsersbond in samenwerking met Fietsjoe Fietstaxi en de gemeente Zwolle.

De tocht wordt gehouden in het kader van de Europese Mobiliteitsweek 2012. In deze week wordt duurzame mobiliteit gepromoot om de leefbaarheid en veiligheid in steden en dorpen te vergroten. Zwollenaren en fietsen is bijna een synoniem. Ongeveer vijftig procent van alle verkeerbewegingen gebeurt op de fiets. De infrastructuur in Zwolle is fietsvriendelijk. Dat komt door het duurzame fietsbeleid. Zo zijn er goede fietsverbindingen met de binnenstad, komen er steeds meer fietsstraten bij en wordt er hard gewerkt aan nieuwe voorzieningen.

De tocht van 10 kilometer zal gaan langs mooie en interessante plekken voor fietsend Zwolle: onder andere het nieuwe fietspad bij Oosterenk en de nieuwe fietstunnels onder de Ceintuurbaan. Ook rijden er enkele bijzondere fietsen mee. Onderweg is korte uitleg door betrokken deskundigen van de gemeente en ook mogelijkheid voor een gesprek over knel- en verbeterpunten. Tevens zal er onderweg een nieuw elektrische oplaadpunt voor fietsers worden geopend. Deelname is gratis en aanmelden niet verplicht, maar voor de organisatie is het wel handig om te weten op hoeveel personen zij kan rekenen. Aanmelden kan bij de Milieuraad via info@milieuraadzwolle.nl of 038-4982618. Voor wie minder mobiel is zijn er fietstaxi's.

Gerelateerd nieuws