RSS

Nieuws

Gebroeders Steenbergen op dreef in Italië
Gepubliceerd op maandag 16 juli 2012 om 10:17

De steppers Jonathan en Machiel Steenbergen hebben zich afgelopen weekend van hun goede kant laten zien in het Italiaanse Dobbiaco, waar de tweede ronde van de strijd om de Eurocup werd verreden. In de tijdrit over vier kilometer werd Jonathan zaterdag vierde en Machiel zesde. Op het onderdeel estafette wist Stepteam Zwolle, voor de gelegenheid versterkt met Martijn Tiemens uit Scherpenzeel, het zilver te grijpen.

Op het rollerski-circuit in de Dolomieten werd zondag ook een duurrace over 36 kilometer afgewerkt. De Zwollenaren, die zoals alle Nederlanders gewend zijn aan snelle races op een vlak parcours, merkten al snel dat het rijden van wedstrijden op grote hoogte en extreem heuvelachtig terrein een kunst apart is. Toch werd Tiemens knap eerste, voor de Italianen, Tsjechen en Duitsers. Voor Machiel verliep de wedstrijd iets minder goed. Hij schoot in een afdaling de berm in en vloog over de kop. Gelukkig kon hij de strijd zonder kleerscheuren voortzetten.

Na afloop van de afmattende race door het spectaculaire landschap vonden de gebroeders Steenbergen zichzelf terug op de plaatsen negen en dertien. Halverwege de Europese competitie staat Jonathan nu op de zevende positie. Machiel, die de eerste ronde miste, houdt voorlopig de vijftiende plek op de ranglijst bezet.

Gerelateerd nieuws