RSS

Nieuws

Rallyteam met één auto naar Sullingerland
Gepubliceerd op donderdag 3 mei 2012 om 20:02

Het is op veel scholen voorjaarsvakantie, maar leerlingen van de autosportklas van het Deltion College hebben deze week gewoon doorgewerkt. De hele week hebben de leerlingen zich namelijk voorbereid op de Rallye Sullingerland. Die vindt dit weekend in en nabij de Duitse plaats Sullingen, vlak onder Bremen, plaats. Het Deltion Rallyteam verschijnt met de door het Ministerie van Defensie beschikbaar gestelde Nissan 350Z aan de start van deze rally.

De Rallye Sullingerland wordt verreden in een prima omgeving voor een spectaculaire race en telt mee voor het klassement van de BioMCN 350Z Challenge, een merkencup met identieke wagens. Kevin Kooijman kruipt zoals gebruikelijk achter het stuur van de Nissan van het Deltion Rallyteam. Hij wordt bijgestaan door zijn vaste en zeer ervaren navigator Hans van Goor. Het betreft de tweede rally in de Nissan 350Z voor de heren van het Deltion Rallyteam, dat momenteel op de derde plaats in het klassement van de Nissan 350Z Cup staat.

In het Duitse Sullingen krijgen Kooijman en Van Goor technische ondersteuning van de Deltion Autosportklas, waar studenten naast hun opleiding motorvoertuigentechniek kennis en ervaring gericht op de autosport op kunnen doen. Per rally wordt er een groep studenten geselecteerd die het onderhoud van de rallyauto’s gaat verzorgen. Van deze studenten wordt één student als leidinggevende aangesteld. Deze student is verantwoordelijk voor het contact met de rijder en navigator, de taakverdeling en de algemene coördinatie.

Gerelateerd nieuws