RSS

Nieuws

Zwolse rugbyers blijven in ‘winning mood’
Gepubliceerd op maandag 23 januari 2012 om 11:54

De rugbyers van Rugby Club Zwolle hebben zondag de lastige thuiswedstrijd tegen de nummer twee uit de competitie, Big Bulls uit Almelo, weten te winnen. Verloor Zwolle in de uitwedstrijd nog kansloos van Big Bulls, thuis werd in een harde wedstrijd uiteindelijk met 15-12 gewonnen van de Almeloërs. Big Bulls nam voor de rust een 8-12 voorsprong, maar na rust herpakten de Zwollenaren zich en trokken de wedstrijd uiteindelijk toch naar zich toe.

Na het sterke optreden van vorige week in Groningen was het voor de mannen van captain Jules Crooijmans zaak om ook in de thuiswedstrijd tegen Big Bulls het onderste uit de kan te halen. In de eerste helft hadden de Zwollenaren het moeilijk. Fly-half Daan van Rooijen zette de ploeg nog wel op voorsprong, maar uiteindelijk was het Big Bulls dat met een voorsprong de rust in ging. Zwolle kon de aanvalsgolf van Big Bulls in eerste instantie nog tegenhouden, maar uiteindelijk kwamen de Almeloërs toch door de Zwolse verdediging heen: 8-12.

Na rust ontspon zich een mooi rugbygevecht. Beide ploegen speelden op het randje, soms eroverheen, met de nodigde uitingen van emoties tot gevolg. Zwolle had aan één momentje genoeg om het tij te doen keren. Een razendsnelle ‘maul’ werd op verkeerde wijze afgestopt door één van de Almeloërs, waardoor Zwolle de kans kreeg om de voorsprong te pakken. Uit de penalty kon Zwolle een try drukken en de daaropvolgende conversie werd geraakt door opnieuw Van Rooijen. Zwolle bleef na deze opsteker de bovenliggende partij, maar kon het veldoverwicht niet uitdrukken in de score. Na een spannende slotfase, waarin de wedstrijd nog even grimmig werd, bleven de punten uiteindelijk in Zwolle.

Gerelateerd nieuws