RSS

Nieuws

‘Hennie Kuiper Trofee’ voor Kirsten Lanz
Gepubliceerd op zondag 8 januari 2012 om 17:58

De 18-jarige Kirsten Lanz heeft zondagmiddag in de studio van RTV Oost in Hengelo de ‘Hennie Kuiper Talenten Trofee’ in ontvangst mogen nemen. De Zwolse roeister van ZRZV kreeg de trofee uit handen van Hennie Kuiper zelf. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werden verder ook de winnaars bekend gemaakt van de Overijsselse Sportverkiezingen 2011.

Zwollenaar Ronald Mulder was genomineerd in de categorie ‘sportman van het jaar’, maar die titel ging naar zwemmer Job Kienhuis uit Denekamp. En net als Mulder greep ook de genomineerde Kirsten Wild naast de hoofdprijs. Bij de dames ging de winst naar het jonge schaatstalent Pien Keulstra uit Boekelo. De vrouwenploeg van FC Twente werd uitgeroepen tot ‘sportploeg van het jaar’. En de ‘Jaap Stam Award’ voor sportieve promotie van Overijssel ging naar waterpoloster Karin Kuipers.

De afgelopen weken konden publiek en vakpers een stem uitbrengen op de genomineerde sporters. Bij de ‘Hennie Kuiper Talenten Trofee’ en de ‘Jaap Stam Award’ gold uitsluitend het oordeel van sporters, oud-sporters en de pers. Zondagavond is bij TV Oost om 21.10 uur een verslag te zien van de Overijsselse Sportverkiezingen.

Gerelateerd nieuws