RSS

Nieuws

Zwolse judoka’s sterk op Dutch Open
Gepubliceerd op dinsdag 23 maart 2010 om 11:38

In sporthal De Trefkoele in Dalfsen heeft afgelopen zaterdag een groep judoka’s van Judo Zwolle deelgenomen aan het Dutch Open. De hal was het strijdtoneel voor honderden judoka’s uit landen als India, Griekenland, Rusland, België, Duistland en de Dominicaanse Republiek.

‘s Morgens vroeg verschenen Bart Takken, Wouter van de Put en Leon Gelderblom namens Judo Zwolle op de mat. Wouter werd in zijn categorie derde, net als Bart. Leon kwam uit in een zware poule, maar deed het niet onverdienstelijk. Om 11.00 uur was het de beurt aan Dylan Heres, Yoeri Rolwes, Jelle Swienink, Wouter Muizelaar en Cornee Jansen. Ook deze heren hebben allen goed gejudood. Wouter behaalde zelfs een tweede plaats.

In Dalfsen werd een afvalsysteem gehanteerd, waardoor je snel kon worden uitgeschakeld. Als je de eerste twee partijen verloor, kon je weer naar huis. Met die wetenschap begonnen Lorin Ridder en Myrthe Witteveen om 13.15 uur aan hun toernooi. Maar Lorin was de eerste ronde vrij, waardoor ze lang moest wachten voordat ze de mat op kon. Myrthe stond wederom tegenover oudere meiden, soms met bruine band. Ze heeft echter uitstekend gejudood en het is duidelijk zichtbaar dat ze sterker en technischer aan het worden is.

Later op de dag kwamen Jelmer Middel, Nick van Voorst en Jari Tuytel in actie. Bijna kon Nick direct weer naar huis omdat hij alleen een blauw pak bij zich had. Hij verloor de eerste twee partijen, maar mocht vanwege de kleine poule nog een paar keer judoën. De laatste twee partijen kwam hij sterk terug. Ook Jelmer en Jari hebben goed gejudood op een leuk internationaal toernooi.

Gerelateerd nieuws