RSS

Nieuws

4lijf-tip: ‘Huur ook een personal trainer in’
Gepubliceerd op woensdag 9 november 2011 om 12:00 1 reactie

Sportief Zwolle plaatst iedere woensdag de ‘4lijf-tip’. Het gaat om tips van Michèle van Reijsen. Zij is eigenares van de kleinschalige bewegingsstudio 4lijf aan de Voorstraat 33 in het centrum van Zwolle. Daarnaast houdt Michèle zich bezig met haar eigen programma ‘kind en overgewicht’. Onder de noemer ‘IKdoedurfkan!’ brengt zij kinderen naar een gezond gewicht. Hier volgt alweer de 77ste 4lijf-tip:

Je hoeft tegenwoordig geen Brad Pitt, Madonna, Barack Obama of Donald Trump te zijn om een personal trainer in te kunnen huren. Het inschakelen van een personal trainer bij het bereiken van je persoonlijke doelen is enorm in opkomst, omdat steeds meer mensen waarde hechten aan een eigen trainer die op maat voor hen werkt. De redenen om een personal trainer in de arm te nemen kunnen onder andere zijn: je hebt moeite om gemotiveerd te blijven, je hebt lichamelijke klachten waarmee rekening gehouden moet worden, je voelt je niet prettig in een sportschool maar wil toch aan de conditie werken, afvallen of je lichaam in vorm krijgen of je wilt buiten het seizoen om in vorm blijven, je wilt je voorbereiden op de bevalling of weer in shape komen ná de bevalling, of je wilt herstellen van een blessure.

Een personal trainer is naast beweegadviseur ook coach, vertrouwenspersoon, leraar, motivator en inspirator. Zij kan meer dan alleen trainingsschema’s opstellen voor in het fitnesscentrum. Zij kan ook begeleiding, advies en schema’s geven aan mensen die in hun eigen omgeving (thuis) of buiten willen sporten. En zij kan mensen begeleiden op het gebied van gezonde voeding. Het is een allround vakvrouw of man die verstand heeft van het in beweging krijgen en houden van mensen en het aanleren van een gezonde leefstijl en die het bewegen integreert in het dagelijkse leven van haar klant. In het kort kun je een personal trainer het beste omschrijven door wat ze doet: het geven van veilige, effectieve, individuele trainingen.

Tijdens een eerste ontmoeting zal de personal trainer jouw persoonlijke doelen en wensen bespreken op het gebied van bijvoorbeeld conditieverbetering, gewichtsbeheersing/afvallen, je persoonlijke gezondheid, je verwachtingen, je tijdsplanning en eventuele lichamelijke klachten. Een goede personal trainer heeft een uitgebreide intakeprocedure, waarbij behalve het vaststellen van je persoonlijke doelen en wensen ook tests worden afgenomen om het niveau van je conditie te bepalen. Zo wordt onder andere je gewicht, BMI, vetpercentage, spiermassa, visceraal vet, buikomvang en bloeddruk gemeten. Aan de hand van deze gegevens zal zij een trainings- en voedingsschema voor je samenstellen.

Personal training heeft veel voordelen, vooral voor beginnende sporters. Je krijgt effectieve, individuele en persoonlijke begeleiding en aandacht, je bespaart jezelf tijd en doordat je het samen doet ben je gemotiveerder om je afspraken na te komen. Hoe kies je een personal trainer? Kijk niet alleen naar de diploma’s die een personal trainer heeft. Belangrijk is ook dat de persoon, de mens, je aanspreekt. Voor sommige mensen is het al moeilijk genoeg om fitter of slanker te worden. En als de weg er naartoe niet motiverend is, omdat er geen klik met de personal trainer is, is het bijna niet vol te houden.

Michèle van Reijsen

Reactie geplaatst door Tess op woensdag 9 november 2011 om 13.19 uur
Informatief artikel! En wat een uitkomst, want de sportschool is zeker mijn ding niet.

Voeg nieuwe reactie toe

Gerelateerd nieuws