LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Rallyteam klaar voor Hellendoorn Rally
Gepubliceerd op donderdag 8 september 2011 om 12:22 1 reactie

Het Deltion College, Schutte Informatisering en het Ministerie van Defensie slaan ook dit jaar de handen ineen om hun relaties optimaal te laten genieten van de Hellendoorn Rally, die 16 en 17 september in Hellendoorn en omstreken plaats heeft. De partners hebben een enerverend programma samengesteld. Bij de totstandkoming van dit programma is een belangrijke rol weggelegd voor studenten van het Deltion College.

Deltion beschikt sinds enkele jaren over een eigen rallyteam en sinds een jaar over een eigen autosportklas. Wat begon met het onderhouden van één rallyauto door studenten van de opleiding Motorvoertuigen is uitgegroeid tot een multidisciplinair rallyteam, waar studenten van diverse opleidingen een bijdrage aan leveren. Schutte Informatisering is sinds enkele jaren sponsor van het Deltion Rallyteam en de jaarlijkse Hellendoorn Rally.

Het Ministerie van Defensie heeft vorig jaar een Skoda Fabia World Rally Car als onderwijsleermiddel beschikbaar gesteld, met als doel jongeren van diverse opleidingen zinvolle praktijkervaring op te laten doen. Daarnaast zet het Ministerie van Defensie de rallyauto in voor het werven van studenten voor de opleiding Veiligheid & Vakmanschap. Bij deze opleiding worden studenten klaargestoomd voor een baan bij Defensie. De studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap van het Deltion College verzorgen samen met studenten van de opleiding Motorvoertuigen- en Carrosserietechniek het onderhoud van de drie rallyauto’s van het Deltion Rallyteam. Daarbij gaan ze mee met de grootste en bekendste rally’s van de Benelux, zo ook de Schutte Informatisering Hellendoorn Rally.

Het Deltion Rallyteam is in Hellendoorn en omstreken met drie rallyauto’s van de partij, de Skoda Fabia World Rally Car, een Nissan 350Z en een Chevrolet Kalos. De equipes gaan de strijd aan in drie klasses. Eric Bolhaar en Gert Kamphuis verschijnen met de Skoda Fabia World Rally Car aan de start in de hoogste klasse, namelijk de A8-klasse. Dick Bloemendaal en Arjan Wissink komen met de Nissan 350Z uit in de C8-klasse en Kevin Kooijman en Hans van Goor met de Chevrolet Kalos in de A5-klasse. Nissan-rijder Bloemendaal: “Prachtig om als team hier te zijn. De thuisrally is onze favoriet.” Bloemendaal en zijn vaste navigator Arjan Wissink kennen de omgeving goed. Bolhaar die vorig jaar negende werd, wil die score graag verbeteren en is erg gemotiveerd dat te doen. “Aan de auto ligt het nu niet meer, die is top! Ik zal dat laatste stukje op tafel moeten gooien om zo tot het beste resultaat te komen.”

Per rallyauto wordt een serviceteam van studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap en Motorvoertuigen- en Carrosserietechniek aangesteld, die de equipes van technische ondersteuning voorzien. Naast deze studenten zijn er studenten van de opleiding Beveiliging, Horeca, Artiest, Podiumtechniek & Audiovisueel en Transport & Logistiek bij de Hellendoorn Rally aanwezig. Deze studenten leveren een bijdrage aan de totstandkoming van het programma voor de relaties van Defensie, Schutte en Deltion. De één verzorgt de catering, de ander het transport en weer een ander de beveiliging. Door mee te doen aan dit evenement doen de studenten op unieke wijze zinvolle praktijkervaring op.

De Schutte Informatisering Hellendoorn Rally vindt vrijdag 16 en zaterdag 17 september in Hellendoorn en omstreken plaats. Het serviceterrein bevindt zich op de Morseweg 24 in Rijssen en is voor publiek toegankelijk. Op het terrein kan uitgebreid kennisgemaakt worden met de deelnemende teams. Daarnaast is het serviceterrein de plek om alle rallyauto’s van dichtbij te bewonderen.

Reactie geplaatst door peter tibben op woensdag 14 september 2011 om 20.21 uur
Ik wil samen met mijn zoon zaterdag naar de rally kijken, maar ik ken de route en de tijdstippen niet. Hoe kan ik daar achter komen?

Voeg nieuwe reactie toe

Gerelateerd nieuws