RSS

Nieuws

Zwolse sportacrobaten heersen op NK
Gepubliceerd op maandag 27 juni 2011 om 09:24 1 reactie

De sportacrobaten van WRZV Landstede Sportacrobatiek hebben zondag uitstekend gepresteerd op het NK acrogymnastiek. In Hellendoorn waren ze zelfs zo goed dat Zwolle met recht de acrohoofdstad van Nederland mag worden genoemd. Bijna alle titels gingen immers naar WRZV Landstede Sportacrobatiek.

Zondagochtend was de turnvloer in Hellendoorn allereerst het domein van de klasse jeugd A. In deze klasse kwamen de damesparen, de damestrio’s en de gemengde paren aan bod. Opvallend was de hegemonie van WRZV Landstede Sportacrobatiek. In alle drie de subdisciplines werd namelijk een team van de Zwolse vereniging Nederlands kampioen. Bij de damesparen legden Laura Zielman en Eva Baptist beslag op de eerst plaats (54,6 punten) en dwongen hiermee tegelijkertijd definitieve deelname aan de Europese kampioenschappen in Bulgarije af.

Bij de damestrio’s eindigden Anouk van de Berg, Manon Kloosterman en Maaike Fonteijn op de eerste plaats (55,25 punten). Zij hadden zich al verzekerd van deelname aan het EK. Rik van Selling en Juliët van Dam legden beslag op het goud bij de gemengde paren (54,5 punten). Ook dit team had tijdens de plaatsingswedstrijden al voldaan aan de EK-limiet. Tijdens de Nederlandse kampioenschappen haalden de drie teams opnieuw ruimschoots de EK-limiet.

Tijdens de middagwedstrijden streden de junioren en de senioren om de felbegeerde medailles. Ook hier bleek aan het eind van de middag dat Zwolle de acrohoofdstad van Nederland mag worden genoemd. In de zeven subklassen gingen maar liefst drie NK-titels naar Zwolle. Daarnaast werd ook nog driemaal een tweede plaats behaald. Mark Witvoet en Leon van Dam prolongeerden voor de derde keer op rij hun nationale titel, ditmaal bij de herenparen junioren A.

Rudolf Kloppenburg en Aimee Tent werden Nederlands kampioen bij de gemengde paren junioren A. En Maja ter Steege en Veerle Dijksma wisten in hun tweede jaar in de klasse damesparen junioren A een gouden plak te winnen. In dezelfde klasse bereikten Sascha Witvoet en Marcha van Wijk een tweede plaats. Lianne van Dam, Doreen Posthuma en Romy Holtvluwer eindigden als tweede in de klasse damestrio’s junioren A. Bij de damestrio’s senioren A werden Samantha Logtenberg, Wietske van der Tol en Suzanne Mondria tweede.

Reactie geplaatst door judith op maandag 27 juni 2011 om 23.24 uur
Wij willen iedereen feliciteren met de behaalde resultaten. We weten hoe hard jullie er voor trainen en wat jullie er voor moeten laten. Ga zo door, dan kijken we graag weer naar jullie belevenissen op het internet. Nog dagelijks hebben wij het er over, dat we het erg missen het bezig zijn met sport en contact met de leden onderling.

Groetjes Judith en Siri Witbreuk
uit de provincie Finnmark in Noorwegen

Voeg nieuwe reactie toe

Gerelateerd nieuws