RSS

Nieuws

Sparta kan ‘bel-Chinezen’ niet vinden
Gepubliceerd op dinsdag 30 november 2010 om 09:55

De korfballers van Sparta zijn afgelopen zaterdag met 15-16 ten onder gegaan tegen Amicitia. Het was voor de Zwolse formatie na twee zeges de eerste nederlaag in de overgangsklasse A. En helaas ook nog een onnodige verliespartij. De Zwollenaren voelden zich na afloop benadeeld en hadden zelfs het idee dat er ‘bel-Chinezen’ op de tribune zaten.

Doordat Remkes Pullen niet fit was, speelde Joost Roza op zijn plaats en deed dat niet onverdienstelijk. De start van de wedstrijd was echter rommelig. Toch kwam Sparta op een 2-0 voorsprong. Amicitia wist vervolgens knap terug te komen en nam halverwege de eerste helft zelfs een voorsprong. De doelpunten waren duur en de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Hierdoor werd de slotfase van het duel zeer spannend. Met nog twee minuten op de klok kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong en zette Sparta vervolgens alles op alles voor de gelijkmaker.

Die gelijkmaker leek er ook te komen. Joost Roza creëerde voor zichzelf een millimeter ruimte en schoot in de laatste seconde raak. Helaas voor de Zwolse ploeg stak de grensrechter zijn vlag omhoog en besloot de scheidsrechter in al zijn wijsheid in het voordeel van de verdediging te fluiten. “We hebben nog even naar de tribune gekeken, maar er waren geen ‘bel-Chinezen’ te vinden”, aldus de teleurgestelde korfballers.

Gerelateerd nieuws