RSS

Nieuws

Volwassen ZAC legt Swift over de knie
Gepubliceerd op zaterdag 20 november 2010 om 18:04 3 reacties

De kraker in de vierde klasse D tussen nummer twee ZAC en koploper Swift ’64 is zaterdag gewonnen door de Zwolse formatie. Op eigen veld was de ploeg van trainer Herman Oosterhaar met maar liefst 3-0 te sterk voor Swift, dat dit seizoen tot vandaag alles nog had gewonnen. Voor ZAC was het alweer het twintigste competitieduel op rij zonder nederlaag. De laatste verliespartij in competitieverband dateert van 5 december 2009.

“De eerste helft ging gelijk op en hielden de keepers beide ploegen in de wedstrijd”, vertelt Herman Oosterhaar. “En na rust hebben wij heel volwassen gevoetbald. Als hecht collectief speelden wij heel goed en kwamen door een schitterende goal op voorsprong.” Erik Bruins tekende in de 51ste minuut voor de fraaie openingstreffer. Een klein kwartier later was het opnieuw raak voor ZAC. “Een schot van Robin Gosen werd door de keeper van Swift niet goed ingeschat, waardoor wij op 2-0 kwamen. En toen gingen de kopjes bij de bezoekers hangen”, aldus Oosterhaar, die zijn mannen vervolgens ijzersterk door zag gaan. “Kort na de 2-0 maakte Okke Scholten heel beheerst de 3-0 en in laatste twintig minuten hebben wij het duel keurig uitgespeeld.”

Door de zege op Swift is ZAC nu koploper in de vierde klasse D. Het verschil met Swift is twee punten, maar de mannen uit Swifterband hebben nog een duel tegoed. Op plek drie is HTC terug te vinden. Het team van trainer Edwin Kwakkel was vandaag vrij en heeft vijf punten minder dan ZAC.

Reactie geplaatst door Toeschouwer op zaterdag 20 november 2010 om 20.04 uur
Oh, wat heb ik genoten in de tweede helft. Prachtige aanvallen en de club van Zwolle-Zuid gaf niks weg. Je ziet dat deze jonge toppers volwassen worden. De eerste helft was zeer aantrekkelijk en ZAC had één minuut voor rust mazzel met de uitstekende goalie. Maar dat had Swift in de eerste 45 minuten ook. Topwedstrijd, bedankt jongens (heren)!

Reactie geplaatst door HJB op zaterdag 20 november 2010 om 21.48 uur
Helemaal mee eens! ZAC speelde een prima partij, waarbij de verdediging weer uiterst betrouwbaar was. Het team speelde uiterst geconcentreerd, en Swift is daardoor geen moment in de wedstrijd geweest! Chapeau!

Reactie geplaatst door Remco op zaterdag 20 november 2010 om 22.20 uur
Fantastische wedstrijd, waarin in de tweede helft duidelijk werd dat de jongens van Oosterhaar mannen zijn geworden. Een kampioensteam in de dop? Super!

Voeg nieuwe reactie toe

Gerelateerd nieuws