LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

CSV ’28 wint, maar blijft moeilijk scoren
Gepubliceerd op zaterdag 20 november 2010 om 17:19

CSV ’28 heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan met een 1-2 zege op middenmoter SCD ’83. De Zwolse formatie blijft weliswaar op een vierde plek staan in de derde klasse C, maar zag wel het gat met Nieuwleusen kleiner worden. De koploper speelde thuis met 0-0 gelijk tegen Mariënberg, dat nog altijd tweede op de ranglijst staat. Omdat naast CSV ook KHC zaterdagmiddag wist te winnen, staan de eerste vier ploegen nog altijd op zes punten van elkaar. En dat stemt Arnie Pot, trainer van CSV, uiteraard tevreden: “We staan er nog altijd goed bij.”

Zoals wel vaker dit seizoen werd de Zwolse oefenmeester lang in spanning gehouden door zijn eigen ploeg. CSV speelde tot dusverre al elf wedstrijden in competitieverband en pas één keer werd een duel met meer dan één doelpunt verschil beslist. Ook zaterdag had CSV totaal geen moeite om het spel te maken, maar ontbrak het hem wederom in de afwerking. “Wij blijven maar moeite houden met het maken van doelpunten”, aldus Pot. “We winnen nu met 1-2, maar dat eigenlijk opnieuw - het is elke week hetzelfde liedje - wel 1-3 of 1-4 moeten zijn.”

Buiten het feit dat de Zwolse aanvallers verzuimden een hogere uitslag neer te zetten, toonde Pot zich na afloop zeer tevreden. “We hebben wel verdiend gewonnen. We speelden wat rommelig, tot tien minuten voor rust. Toen ging het draaien en hadden we op voorsprong moeten komen, maar de doelpunten vielen na rust.” De eerste kwam van de voet van Thomas Wieringa, die in de 53ste minuut prachtig werd weggestuurd door Lauwand Suleiman en oog in oog met de keeper niet faalde. “Na een foutje van ons kwam SCD echter toch langszij, dus ik was nog lang niet gerust op een goede afloop”, vertelt Pot. “Toen Gert-Wim van de Esker in de 68ste minuut echter de 1-2 maakte wist ik dat het goed zat. Al werd het nog wel weer even spannend in de slotfase.”

Gerelateerd nieuws