RSS

Sportiefzwolle.tv - De Bewegende Leerlijn

Nieuws

‘SportService Zwolle heeft goud in handen’
Gepubliceerd op dinsdag 16 november 2010 om 16:03 bevat foto's

SportService Zwolle heeft maandagavond de netwerkbijeenkomst ‘Onderwijs, Buurt, Sport: Samen één beweging’ georganiseerd. Ruim tachtig vertegenwoordigers van organisaties uit de werkvelden onderwijs, buurt en sport ontmoetten elkaar in het FC Zwolle Stadion en wisselden uitgebreid kennis met betrekking tot de door SportService Zwolle ontwikkelde methodiek van de ‘Bewegende Leerlijn’ uit.

Hein Vergeer, tweevoudig Europees- en wereldkampioen allround schaatsen, hield maandag als voorzitter van de bijeenkomst een introductie op de centrale vraag van de avond: hoe kunnen we kinderen het plezier van sport en bewegen laten ervaren, waardoor zij kiezen voor een lifetime sportdeelname? “Kinderen kunnen we nog gemakkelijk beïnvloeden om te kiezen voor sport. Hiervoor moeten we echter wel gebruik maken van elkaar, want alleen samen worden we beter”, aldus Vergeer. De ontwikkeling van de methodiek de Bewegende Leerlijn speelt hierin een belangrijke rol. Het begeleidt kinderen bij de kennismaking met sport, de verdieping in sport en de doorstroming naar de georganiseerde sport. Onderwijs, buurt en sportvereniging worden hierbij door combinatiefunctionarissen met elkaar verbonden.

Na de theoretische uitleg over de Bewegende Leerlijn door Jeroen van Leeuwen, manager van SportService Zwolle, was het de beurt aan sportwethouder Gerrit Piek om het eerste exemplaar van de speciaal ontwikkelde promotiefilm over de Bewegende Leerlijn in ontvangst te nemen. Deze werd vervolgens voor het eerst aan de aanwezige deelnemers getoond. “We hebben goud in handen”, aldus Gerrit Piek. “We kunnen hiermee veel bereiken op meerdere terreinen. We moeten over onze eigen sector heen durven kijken om meer met elkaar te bereiken.”

Daaropvolgend gingen de aanwezigen in groepen uiteen om met elkaar verder te praten over de nieuwe methodiek en de rol van de drie werkvelden binnen de Bewegende Leerlijn. Hieruit kon de conclusie getrokken worden dat alle werkvelden kansen zien, maar dat er nog veel winst valt te behalen op het gebied van communicatie. Daarnaast ziet iedereen een centrale rol weggelegd voor SportService Zwolle om te zorgen voor de juiste verbindingen. Om de bijeenkomst af te sluiten konden alle deelnemers nog onder het genot van een hapje en drankje napraten over deze avond. Hier werd enthousiast gebruik van gemaakt. Een teken dat het onderwerp van deze bijeenkomst leeft in Zwolle.

Foto's: Netwerkbijeenkomst Bewegende Leerlijn

Gerelateerd nieuws