LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Zeer effectief Swift ’64 laat HTC kansloos
Gepubliceerd op zaterdag 13 november 2010 om 19:18

Swift ’64 wordt dit seizoen kampioen in de vierde klasse D. Althans dat verwacht HTC-trainer Edwin Kwakkel. Zijn ploeg verloor zaterdagmiddag met maar liefst 3-0 van Swift, waardoor de Zwolse formatie nu al negen verliespunten meer heeft dan de koploper uit Swifterbant.

“Onze bedoeling vandaag was om de competitie weer spannend te maken, maar dat is niet gelukt”, vertelt Kwakkel, die de missie van HTC zag mislukken door toedoen van Meloudi Zaki. De spits van Swift was liefst driemaal trefzeker, waaronder tweemaal in de eerste tien minuten. “Wij waren gewoon niet scherp achterin en door een zeer effectief Swift was de wedstrijd eigenlijk meteen al gespeeld”, concludeert een teleurgestelde Kwakkel, die zijn mannen in het restant van de partij nog wel aardig zag voetballen. “Wij hebben nog wel de nodige kansen gecreëerd, maar ook de keeper van Swift wilde niet meewerken. Hij tikte zelfs een bal vlak onder de lat nog weg.”

VSW - ZAC
Door de nederlaag van HTC is ZAC nu opgeklommen naar plek twee in de vierde klasse D. De formatie van trainer Herman Oosterhaar was zaterdag een maatje te groot voor VSW: 1-6. Grote man aan de kant van ZAC was opnieuw Jeffrey de Nooijer. De aanvaller scoorde na rust driemaal. Verder wist Erik Bruins tweemaal te scoren en maakte de kleine Robin Gosen opmerkelijk genoeg een doelpunt met het hoofd. “Wij hebben goed gevoetbald, mooie goals gemaakt en terecht gewonnen”, aldus Oosterhaar, die zich met zijn ploeg nu kan gaan voorbereiden op de belangrijke wedstrijd van volgende week. Het nog altijd ongeslagen ZAC ontvangt dan koploper Swift. Het verschil tussen beide ploegen is nu één punt, maar Swift heeft nog een duel tegoed.

Wijthmen, Edon en Storica
Tot slot had Wijthmen zaterdagmiddag op eigen veld geen kind aan SV Zalk. Het team van trainer Geert Bos won door drie goals van Stefan Poppe en twee goals van Renzo van de Vegte met 5-1. Verder leek het Zwolse Edon even te gaan stunten tegen Wilsum, maar de treffer van Gerbert Duiven bleek niet voldoende voor de eerste overwinning. Het werd uiteindelijk 1-3. En het duel tussen ’s Heerenbroek en Storica ging niet door.

Gerelateerd nieuws