LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

‘Fantastische’ zege voor Zwolsche Boys
Gepubliceerd op zaterdag 13 november 2010 om 17:53

“Het was een fantastische wedstrijd”, concludeert Zwolsche Boys-trainer John Beijen na afloop van het met 4-3 gewonnen duel tegen Enter Vooruit. “De neutrale toeschouwer moet geweldig hebben genoten. En het is natuurlijk fantastisch dat wij met een man minder toch hebben gewonnen.”

Tegen de nummer drie van de tweede klasse H kwam Zwolsche Boys op eigen veld goed uit de startblokken. “Daar waar wij al voor hadden moeten staan, kregen wij in de 21ste minuut de 0-1 tegen. Nou goed, dat kan gebeuren. Vervolgens blijven wij beter en komen via een goede goal van Dennis Bergs op gelijke hoogte. En nog voor rust weet Niels Goedegebuur ons met een fantastische goal op voorsprong te zetten”, aldus Beijen, die na de thee een beter Enter Vooruit zag. “De eerste helft was duidelijk voor ons en in de tweede helft had Enter Vooruit het betere spel.”

Door een directe rode kaart voor Maiko Alberink in de 70ste minuut leek de thuisploeg in grote problemen te komen, maar de formatie van Beijen wist ondanks het ondertal op 3-1 te komen. Frans Zijsveld tekende voor de derde Zwolse treffer. Enter Vooruit gaf echter niet op en wist in de 80ste minuut terug te komen tot 3-2 en nog geen dertig seconden later was het 3-3. “Ja dan denk je aan de kant: wat nu? Maar wij kregen daarna toch nog een aantal opgelegde kansen en toen Niels Goedegebuur in de 98ste minuut alsnog voor 4-3 zorgde was de ontlading groot.”

Gerelateerd nieuws