RSS

Nieuws

‘We hebben reclame voor Zwolle gemaakt’
Gepubliceerd op woensdag 10 november 2010 om 08:16

“Ik ben ontzettend trots op mijn spelers, op de club en op de fans. We hebben reclame voor Zwolle gemaakt. Met de complimenten ben ik blij, maar op dit moment nog niet zo heel erg.” FC Zwolle-trainer Art Langeler was tijdens de persconferentie de schok van de uitschakeling nog niet heel erg te boven.

“Ik zal vannacht nog wel een paar keer wakker worden en denken aan de 119e minuut.” In die minuut kreeg Zwolle misschien wel de uitgelezen kans om het bekerduel tegen Twente winnend af te sluiten. Invaller Yanic Wildschut kwam na een goede actie binnendoor, maar zijn schot kon door Twente-keeper Sander Boschker net naast worden gewerkt. Het was in de verlenging ook de fase waarin Zwolle de Tukkers pijn deed. Diverse malen werd de koploper uit de Jupiler League gevaarlijk via vooral Wildschut.

Diezelfde 19-jarige vleugelspeler was al een beetje de held van de avond, nadat hij vlak voor het einde van de reguliere speeltijd een tweetal Twente-verdedigers dolde om vervolgens met rechts in de verre hoek raak te schieten. Hiermee maakte hij het doelpunt van Nacer Chadli ongedaan. De invaller van Twente schoot vijf minuten eerder raak na een goede dieptepas van Dario Vujicevic. Een overwinning na negentig minuten zou ook wat teveel zijn geweest voor de eredivisionist, die gehavend richting Zwolle kwam.

Ondanks de afwezigheid van onder meer Luuk de Jong en en Theo Janssen kon trainer Michel Preud’homme met reserves als Anouar Diba en Arnold Bruggink toch een representatief elftal de lijnen in sturen. “Die had ik ook wel graag in mijn selectie gehad”, grapte Langeler.

Gerelateerd nieuws