LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

ZAC steelt drie punten bij een beter HTC
Gepubliceerd op zaterdag 6 november 2010 om 17:34 4 reacties

Een zondagsschot van Jeffrey de Nooijer heeft ZAC zaterdagmiddag in de topper tegen HTC de overwinning bezorgd. Op eigen veld nam HTC vanaf minuut één het initiatief, maar het waren de bezoekers die er uiteindelijk met drie punten vandoor gingen: 0-1.

“Er was vandaag maar één ploeg die recht had op een zege”, zegt HTC-trainer Edwin Kwakkel. “Wij waren negentig minuten lang de baas op het veld. Wij bepaalden het tempo. Het eerste half uur speelden wij zelfs perfect en heb ik werkelijk genoten langs de lijn. Het was wachten op een doelpunt, maar die viel geheel onverwacht aan de andere kant.” ZAC-spits Jeffrey de Nooijer kreeg de bal op ruim twintig meter van het doel voor de voeten en schoot de bal vervolgens stijf in de kruising. “Een fantastische pegel. Alleen heel zuur voor ons, want ZAC heeft verder werkelijk geen kans gehad”, aldus Kwakkel.

“Inderdaad, het schot van Jeffrey was onze eerste doelpoging”, bevestigt ZAC-trainer Herman Oosterhaar, die in tegenstelling tot Kwakkel niet had genoten van de eerste helft. “Het was een echte Zwolse derby, maar door de spanning was er geen sprake van goed voetbal. Ik denk dat beide ploegen beter kunnen voetballen. Desondanks ben ik wel trots op mijn jongens dat ze overeind zijn gebleven en de voorsprong met succes hebben vastgehouden.”

Reactie geplaatst door Insider op zaterdag 6 november 2010 om 20.52 uur
Alsof HTC de tweede helft iets heeft gecreëerd, de tweede helft heeft ZAC op karakter gewonnen. HTC had in de eerste helft een goal verdiend, maar tweede helft was ZAC inderdaad de betere.

Reactie geplaatst door Sandra op zondag 7 november 2010 om 09.53 uur
ZAC heeft de hele wedstrijd geen kans gehad. Ze hebben gewoon geluk gehad.

Reactie geplaatst door Kenner op zondag 7 november 2010 om 12.04 uur
Geluk dwing je af

Reactie geplaatst door toeschouwer op zondag 7 november 2010 om 22.08 uur
HTC voetbalde prima, maar kon voorin toch te weinig afdwingen. De defensie van ZAC was daar toch te sterk voor. De paar kansjes ontstonden door fouten van ZAC-spelers. En het was beslist geen zondagsschot van de spits van ZAC! Een schitterende pegel, waar de goalie van HTC geen antwoord op had. Jammer voor HTC, maar de schuld van de nederlaag moeten ze echt bij zichzelf zoeken. Suc6 bij Swift toegewenst.

Voeg nieuwe reactie toe

Gerelateerd nieuws