RSS

Nieuws

Ronald Mulder Nederlands kampioen!
Gepubliceerd op vrijdag 5 november 2010 om 16:26 bevat foto's 1 reactie

Ronald Mulder is Nederlands kampioen op de 500 meter geworden. De Zwollenaar won vrijdagmiddag in IJsstadion Thialf beide omlopen. Mulder verwees regerend kampioen Jan Smeekens naar de tweede plaats, door onder meer in de slotrit het rechtstreekse duel van hem te winnen in een tijd van 35.11 seconden. Daarmee scherpte Mulder het kampioenschapsrecord, sinds vrijdag op zijn naam, verder aan. Hij bleef Smeekens over twee afstanden acht honderdste voor.

Stefan Groothuis legde vrijdag beslag op de derde plaats en plaatste zich daardoor net als Mulder en Smeekens voor de eerste wedstrijden om de Essent ISU World Cup. Ook Jacques de Koning (ploeggenoot van de kersverse Nederlands kampioen) en Hein Otterspeer zullen door de KNSB worden afgevaardigd. Voor Michel Mulder eindigde de tweede omloop in een groot drama. Na een snelle opening ging hij onderuit in de eerste snelle bocht en kwam zodoende niet in de einduitslag voor. Naar het zich laat aanzien liep Michel bij zijn val in ieder geval geen blessure op.

Bij de vrouwen was de titel een prooi voor Margot Boer. De 25-jarige schaatsster van Team Liga verwees haar oud-ploeggenote Laurine van Riessen naar de tweede plaats. De Zwolse Lotte van Beek werd uiteindelijk elfde, na een matige eerste omloop.

Foto's: NK afstanden 500 meter

Reactie geplaatst door Herman op vrijdag 5 november 2010 om 17.42 uur
Van harte proficiat Ronald! Klasse gedaan!

Voeg nieuwe reactie toe

Gerelateerd nieuws