LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

CSV ’28 uitgeschakeld na verlies bij Swift
Gepubliceerd op zaterdag 23 oktober 2010 om 17:09

De eerste knock-out ronde van de districtsbeker Oost is voor CSV ’28 het eindstation. CSV kwam op bezoek bij Swift ’64 wel op voorsprong, maar wist niet te winnen. In de tweede helft was Swift de bovenliggende partij en kon het met 3-1 winnen, terwijl CSV juist in de eerste helft heel goed was en misschien wel op een grotere voorsprong had moeten staan. Lang leek het duel echter af te stevenen op een gelijkspel. Christiaan Koopman maakte pas in de 87ste minuut een einde aan alle Zwolse ambities door de 2-1 te maken. In blessuretijd tekende hij ook nog voor de 3-1.

“Kijk, wij weten als CSV zijnde ook wel dat wij de beker nooit gaan winnen, maar verliezen is natuurlijk nooit leuk”, relativeert trainer Arnie Pot de nederlaag na afloop. “We houden er van om te winnen en dat had hier ook zeker gekund en misschien wel gemoeten. We verliezen omdat we in de eerste helft hebben verzuimd om een grotere voorsprong te nemen, terwijl we daar genoeg kansen voor hebben gehad. Ook in de tweede helft hadden we goede mogelijkheden op een doelpunt, maar de bal wilde er niet in. Dat het uiteindelijk nog 3-1 werd in plaats van 2-1 neem ik maar voor lief, want de wedstrijd was toen al verloren.”

Ondanks het verlies kijkt Pot met een tevreden gevoel terug op het bekerduel. “Met het oog op de competitie hebben we vandaag toch wat spelers rust gegund die wat kleine pijntjes hadden. De invallers hebben het meer dan uitstekend gedaan, getuige het spelbeeld van de eerste helft. Het is gewoon heel jammer dat we niet ietsje langer in de beker actief zijn.” Gerben van der Snel, trainer van Swift ’64, kon zich wel vinden in de lezing van Pot: “CSV was in de eerste helft heel goed en wij konden van geluk spreken dat we maar met een 0-1 achterstand de rust in zijn gegaan. Na de thee kwamen we erg snel terug in de wedstrijd en dat hadden we wel even nodig. Het was vervolgens wachten op wie het doelpunt zou maken, gelukkig waren wij dat.”

Gerelateerd nieuws