LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Kirsten Wild van Cervélo naar AA Drink
Gepubliceerd op woensdag 20 oktober 2010 om 14:28

Kirsten Wild verruilt per 1 januari haar Cervélo-ploeg voor de formatie van AA Drink. Het bedrijf AA Drink was tot en met 2008 ook al hoofdsponsor van de wielerformatie van Leontien van Moorsel en Michael Zijlaard, maar liet de sponsoring de afgelopen jaren over aan Leontien.nl. Wild kiest dus voor een terugkeer op het oude nest, maar ook bewust voor een nadrukkelijke combinatie van de weg met de baan.

Bij Cervélo was het voor Wild de afgelopen seizoenen moeilijk haar baanambities waar te maken. De Zwolse zat gevangen in een conflict tussen de Canadese fietsenbouwer en KNWU-fietsenleverancier Koga. Van haar ploeg kreeg Wild geen toestemming om op een andere fiets te rijden en daardoor kwam het niet tot een wereldbekerdebuut op de piste. In de contractonderhandelingen met het AA Drink-team van Michael Zijlaard was de baandeelname de afgelopen weken een harde eis van Wild. Uiteindelijk kreeg ze de garantie dat ze ook op de piste mag fietsen.

“Als gevolg daarvan ga ik me de komende winter veel meer op de baan richten", vertelt Wild aan Wielerland.nl. "Ik ben blij dat ik die vrijheid krijg bij AA Drink. De ploeg heeft al veel ervaring met de piste omdat ze ook baanrenners als Danny Stam en Willy Kanis onder contract hebben. Ik ben van plan me de komende periode op de Olympische onderdelen ploegachtervolging en het omnium te richten. In overleg met baancoach Robert Slippens zal ik een aantal wereldbekers rijden. En natuurlijk hoop ik op het WK in Apeldoorn voor Nederland uit te mogen komen.”

Wild blijft ook op de weg ambitieus. Zo hoopt zij in 2011 weer een wereldbekermanche te winnen en sterk te presteren in de KNWU-topcompetitie. Zij wordt bij AA Drink onder andere ploeggenoot van Linda Villumsen (namens Nieuw-Zeeland derde op het afgelopen WK tijdrijden in Geelong), de Duitse vrouwen Trixi Worrack en Marleen Johrend, de Belgische Eline de Roover, Chantal Blaak en natuurlijk de Zwolse Marijn de Vries.

Gerelateerd nieuws