RSS

Nieuws

Daniëlle Wendt (13) debuteert in Tyfoon 1
Gepubliceerd op maandag 18 oktober 2010 om 11:16

De 13-jarige Daniëlle Wendt heeft zondag haar debuut gemaakt in het eerste van handbalvereniging Tyfoon. Coach Speek vond het duel tegen LHC 3 een ideaal moment om Daniëlle aan het grote werk te laten ruiken. Dat zij direct twee keer wist te scoren geeft nog maar eens aan dat zij een groot handbaltalent is.

Het damesteam van Tyfoon speelde zondag in sporthal De Marke met tegenstander LHC. Vanaf het eerste fluitsignaal hadden de dames uit Lemelerveld het nakijken. Met snelle aanvallen werd de tegenstander totaal overbluft en stond Tyfoon in korte tijd voor met 5-0. Dat er daarna wat gas teruggenomen moest worden deed niets af aan het grote klassenverschil. Na dertig minuten stond Tyfoon al voor met 11-3. Ook in de tweede helft bleven de bezoekers vooral kijken naar de ruggen van de Tyfoon-dames. De eindstand werd dan ook maar liefst 27-9.

Maar zoals gezegd was het grote lichtpunt van deze wedstrijd het talent Daniëlle Wendt, die als 13-jarige niet alleen mooie assists gaf maar ook tweemaal zelf wist te scoren. De overige doelpunten van Tyfoon werden gescoord door Christa Buijs, Lisanne Gerrits (2), Eliane Rutten (2), Diloire Mulder (2), Anika Jans (4), Marissa Hersevoort (7) en Paulien Winkel (7).

Het herenteam van Tyfoon handbalde in Apeldoorn tegen Achilles 3. Ook de heren leken volledig over de tegenstander heen te lopen. Met lekker snel handbal liep Tyfoon vlot uit naar een 1-10 voorsprong. Gek genoeg lukte het Achilles vervolgens om Tyfoon volledig in slaap te sussen. De wedstrijd werd verder uitgespeeld in een heel traag tempo en kende nog nauwelijks hoogtepunten. Maar de 19-27 overwinning van Tyfoon was zeker verdiend. Grote man aan de kant van de Zwollenaren was Rik Talens. Hij scoorde maar liefst tien keer. De overige treffers werden gemaakt door Robert ter Stege (6), Jelle van de Bos (5), Hans Kan (4), Arjan Leusink en Ronald Maasman.

Gerelateerd nieuws