RSS

Nieuws

Kirsten Wild wellicht op de baan in Londen
Gepubliceerd op vrijdag 15 oktober 2010 om 15:51

Kirsten Wild komt tijdens de Olympische Spelen van 2012 wellicht (ook) uit op de baan. De 28-jarige wielrenster uit Zwolle heeft volgens Wielerland.nl bij bondscoach Robert Slippens aangeven haar mogelijkheden te willen onderzoeken op de piste.

De bondscoach heeft niet te klagen over belangstelling vanuit het vrouwenpeloton om op (onder meer) het onderdeel ploegenachtervolging uit te komen. Het onderdeel is gewild met het oog op het wereldkampioenschap in Apeldoorn in 2011 en de Olympische Spelen in 2012. Bovendien is het te combineren met bijvoorbeeld het baanonderdeel omnium.

Op dit moment heeft Slippens voor de achtervolgingsploeg acht rensters in beeld. Op het Europees Kampioenschap gaan Amy Pieters, Ellen van Dijk en Vera Koedooder voor ons land op dit onderdeel uitkomen. Verder stroomt vanuit de junioren Laura van der Kamp door en ook zij heeft haar focus op Londen gericht. Van de wegrensters hebben Marianne Vos, Kirsten Wild, Annemiek van Vleuten en Iris Slappendel aangegeven hun mogelijkheden te willen onderzoeken op de piste.

Slippens heeft dus een luxe-probleem. “We moeten simpelweg gaan zien hoe de wegrensters zich ontwikkelen en hoe ze eventueel in te passen zijn in de ploeg. Vos en Wild hebben wel enige ervaring, voor Van Vleuten en Slappendel is het allemaal wat nieuwer. Tegelijkertijd zal ook de gevestigde waarde zich willen bewijzen. Maar het is mooi om te zien dat veel Nederlandse toprensters zich op de baan willen tonen. Ik wou dat het bij de mannen ook zo was.”

Gerelateerd nieuws