LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Berkum thuis te sterk voor tien Ermeloërs
Gepubliceerd op zaterdag 9 oktober 2010 om 17:54

Hoofdklasser Berkum heeft zaterdag de derde overwinning van het seizoen geboekt. De Zwollenaren wonnen thuis met 2-1 van DVS ‘33. De eindstand was bij rust al bereikt. Chris van der Meulen bracht Berkum na ruim een kwartier op voorsprong. Jeffrey van der Vlist tekende voor 2-0. En Leon Toonen deed vlak voor rust namens de bezoekers uit Ermelo nog iets terug: 1-2. DVS speelde toen al met tien man. Roald de Vries kreeg in de 26ste minuut bij een 1-0 tussenstand de rode kaart.

De thuisclub begon gedreven en al na een halve minuut schudde Chris van der Meulen zijn bewaker goed van zich af. Zijn voorzet werd echter door iedereen gemist, zodat een zeer snelle openingstreffer uitbleef. Berkum was daarna een aantal keren gevaarlijk via Chris van der Meulen en Jeffrey van der Vlist, die een basisplaats had veroverd. En aan DVS-kant eiste de handige Ali el Haddadi constant de aandacht van de Berkum-verdediging voor zich op.

Na een kwartier pikte Chris van der Meulen de bal op na een lange trap en hij rondde vervolgens goed af: 1-0. Nog geen kwartier later moest DVS-verdediger Roald de Vries van het veld toen hij een grove charge op Roy Supèr bestraft zag met een directe rode kaart. Toen Jeffrey van der Vlist, die al eerder kansrijk was geweest, in de 36ste minuut fraai voor de 2-0 zorgde leek de wedstrijd beslist.

Dat bleek echter absoluut niet het geval te zijn. Een fel aandringend DVS kwam goed terug in de wedstrijd en zorgde vlak voor rust voor de aansluiting. Leon Toonen scoorde vanaf ongeveer dertig meter de 2-1. Berkum-trainer Michel van Oostrum was niet te spreken over die tegengoal. “Die 2-1 kan een keer gebeuren, maar deze was houdbaar. Zo’n bal had er gewoon niet in gemogen. Al heeft Erwin Duits verder een goede wedstrijd gekeept.”

In de tweede helft was het voor niemand duidelijk dat Berkum een man meer in het veld had dan de tegenstander. DVS drong vanaf de hervatting fel aan, waarbij onder anderen El Haddadi en William van den Hul goede mogelijkheden kregen. Berkum kon geen moment profiteren van de overtalsituatie, liet de tegenstander constant druk zetten en wist zelf aanvallend nauwelijks iets op te zetten. De bezoekers kwamen echter niet meer tot scoren in deze wedstrijd, waarin behalve de rode kaart ook zeven gele prenten vielen.

Gerelateerd nieuws