RSS

Nieuws

John Beijen: ‘Helaas stond het te snel 0-1’
Gepubliceerd op woensdag 6 oktober 2010 om 09:54

De oefenwedstrijd tussen Zwolsche Boys en FC Zwolle, in het kader van het 100-jarig bestaan van FC Zwolle, is dinsdagavond in 1-9 geëindigd. “Je moet in zo’n wedstrijd een beetje mazzel hebben dat het lang 0-0 blijft, maar dat was helaas niet het geval”, aldus Boys-trainer John Beijen, die desondanks terug kijkt op een heerlijk voetbalavondje.

Voor zo’n achthonderd toeschouwers op sportpark Jo van Marle kwam de ploeg van trainer Art Langeler al snel op voorsprong. Door die vroege goal was de ban gebroken en liep de profclub voor rust vrij simpel uit naar 0-6. Sjoerd Ars scoorde viermaal en ook Gilian Justiana en Wahe Davtyan waren trefzeker. “Wij stonden in de eerste helft best goed te spelen, maar die paar kleine foutjes worden tegen een ploeg als FC Zwolle gewoon afgestraft. Zij zijn zeer effectief”, stelt Beijen, die zijn mannen in de rust instrueerde om meer druk naar voren te zetten.

“In de tweede helft hebben wij best aardig meegedaan met Zwolle en hebben met een paar goede aanvallen ook de nodige kansen gecreëerd.” Zo kreeg onder andere Gido ter Horst een reuzenkans. Hij kwam alleen op de doelman van FC Zwolle af, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Pepijn Kluin, Jarno van der Wal en Thijs Giesbers wisten daarentegen wel te scoren: 0-9. Helaas voor Giesbers werkte hij de bal in het eigen doel. In de slotfase redde Frank Beekers nog de eer voor Zwolsche Boys. “Hij viel goed in en schoot de bal keurig in de korte hoek.”

Gerelateerd nieuws