LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Rode kaart Saïd Bakkati geseponeerd
Gepubliceerd op donderdag 30 september 2010 om 14:46

FC Zwolle kan vrijdagavond, in de jacht op de eerste periodetitel in de Jupiler League, gewoon beschikken over Saïd Bakkati. De 28-jarige verdediger werd in het duel tegen Helmond Sport van het veld gestuurd met direct rood nadat hij al geel had gekregen, maar de aanklager betaald voetbal heeft die veldverwijdering volgens De Stentor weer geseponeerd.

Bakkati werd in Helmond in de slotfase door arbiter Jeroen Sanders zwaar gestraft voor een vermeende overtreding op Robbie Haemhouts. De actie leidde tot een rode kaart en een strafschop, die puntverlies kostte. De bond schorste Zwolle-verdediger Bakkati daarop voor een wedstrijd, maar de Groninger ging direct in beroep en boekte succes. De mondelinge zaak die voor donderdagavond op de agenda stond, werd donderdagmorgen al afgeblazen.

“De verklaringen die zijn afgelegd zijn tegenstrijdig”, zegt Bakkati. “Het is alleen jammer dat we die penalty niet meer kunnen terugdraaien.” De vrijspraak voor Bakkati is voor Zwolle-coach Art Langeler een meevaller. Eric Botteghin speelt vanwege een hamstringblessure zeker niet tegen RKC en Etiënne Reijnen hoort vrijdag hoe zijn enkel eraan toe is.

Gerelateerd nieuws