LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Jeffrey van der Vlist maakt z’n eerste
Gepubliceerd op zaterdag 11 september 2010 om 20:07

Berkum heeft in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen de eerste overwinning geboekt. In eigen huis werd Nunspeet met 2-0 verslagen. Vooral in de tweede helft was Berkum de bovenliggende partij. De Zwollenaren kregen toen meerdere kansen om de score verder op te krikken. Net als in de eerste wedstrijd gaf de Berkum-verdediging, met Kees Dorgelo als man van de wedstrijd, weer bijzonder weinig weg. Jeffrey van der Vlist maakte zijn eerste treffer in de hoofdklasse.

“In de eerste helft hadden beide ploegen weinig controle over het spel, maar in de tweede helft zijn we geen moment in de problemen geweest en hebben we heel veel kansen gecreëerd”, aldus Berkum-coach Michel van Oostrum. “Verdedigend hadden we het weer goed voor elkaar en dat geeft een goed gevoel.” Collega Edwin van Nijen van Nunspeet gaf toe dat zijn ploeg na rust niet echt meer in het spel was gekomen. “In de tweede helft hebben we te weinig gevoetbald, ook omdat onze keeper Barry Reys te onrustig was. Uiteindelijk mogen we nog blij zijn dat het bij 2-0 is gebleven.”

In de eerste helft duurde het lang voordat er iets gebeurde. Berkum trachtte met uitvallen via Roy Supèr en Chris van der Meulen gevaar te creëren en Nunspeet probeerde het vooral via de fysiek sterke spits Gerjan Mulder, maar echte kansen bleven uit. Schoten van Mulder, middenvelder Marco Drost en spits Patrick Pluim belandden in de handen van de goed keepende Berkum-doelman Erwin Duits. Kort voor rust schudde Chris van der Meulen zijn tegenstander van zich af en werd daarna in het strafschopgebied onderuit getrokken. De terecht toegekende penalty werd verzilverd door Marc van der Meulen: 1-0.

In de tweede helft liet Nunspeet zien dat de ploeg zich in de rust nog niet bij een nederlaag had neergelegd, maar keeper Erwin Duits kon een uitbraak in de 57ste minuut prima onschadelijk maken. Ook daarna liet hij een aantal keren zien dat hij een uitstekende vervanger is voor de nog geblesseerde Mathijs Bouwhuis. “Duits heeft het goed gedaan. Hij krijgt nu de kans en die pakt hij geweldig”, stelt Van Oostrum.

Het laatste halfuur deelde Berkum de lakens uit. In de 64ste minuut speelde Chris van der Meulen zich mooi vrij, maar zijn schot kwam via de lat het veld weer in en daarna miste Jeffrey van der Vlist (in het veld gekomen voor Georgie Huisman) twee dotten van kansen. In de 79ste minuut was het echter wel raak toen Van der Vlist een doorgekopte bal van Chris van der Meulen oppikte en voor de 2-0 zorgde. “Ik ben blij met die goal van Jeffrey van der Vlist. Hij komt uit de derde klasse en had het in de voorbereiding nog wel eens moeilijk, maar scoorde nu een prima goal. Ook Chris van der Meulen speelde goed en was niet zelfzuchtig.”

Gerelateerd nieuws