LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Nipte zege Be Quick ’28, WVF pakt punt
Gepubliceerd op zaterdag 4 september 2010 om 17:29

Be Quick ’28 heeft de eerste drie punten in de eerste klasse D binnen. De ploeg van trainer Bert Hendriks won zaterdagmiddag op eigen veld met 2-1 van DOS ’37. “Maar het was niet best”, vertelt leider Bert Oosterhof. Promovendus WVF bleef in diezelfde eerste klasse overeind bij AVW ’66. In het Gelderse Westervoort werd niet gescoord.

Voor Be Quick was vooral de fase vlak voor rust zeer belangrijk. In de 42ste minuut kreeg de thuisploeg - vanwege een handsbal - allereerst een penalty, die door Nejim El Atiaoui werd benut. Kort daarna maakte diezelfde El Atiaoui er 2-0 van. “Vieleri Justiana onderschepte een slechte pass in de defensie van DOS en legde de bal vervolgens keurig breed op El Atiaoui”, aldus Oosterhof, die zijn ploeg in de laatste minuten van de wedstrijd nog bijna een overwinning zag verspelen. “De bezoekers kwamen in de 85ste minuut op 2-1, maar omdat er door blessures van Arie Smit en Joram Hendriks zo’n tien minuten blessuretijd bij kwam was het toch nog even spannend op de bank.”

WVF daarentegen kreeg zelf in de slotfase van de wedstrijd een gigantische kans. Hessel Berends kwam goed door over links, maar Ozhan Kardag kon de voorzet vervolgens net niet verzilveren. “Als die bal erin was gegaan, dan hadden we absoluut drie punten gestolen. Nu hebben we denk ik een punt gewonnen”, stelt WVF-trainer Eduard Lindeboom realistisch. “AVW kreeg de beste kansen en raakte ook twee keer het aluminium. Alleen op basis van onze strijdlust hadden we recht op een punt en die hebben we uiteindelijk gekregen.”

Gerelateerd nieuws