LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Wild derde in eerste etappe Ladies Tour
Gepubliceerd op dinsdag 31 augustus 2010 om 20:25

Kirsten Wild uit Zwolle is dinsdag derde geworden in de eerste etappe van de Profile Ladies Tour. De renster van Cervélo moest in de massasprint in Gerwen alleen Ina Yoko Teutenberg (HTC-Columbia) en Marianne Vos (Nederland Bloeit) voor laten gaan. De Zwolse rensters Janneke Kanis en Loes Gunnewijk werden respectievelijk zestiende en 34ste.

Twee rensters kozen in de etappe over 112 kilometer al vroeg de aanval. Esra Tromp en Amy Pieters kregen een voorsprong van maximaal 1.45 minuten. Op zo’n 26 kilometer van de meet werden de twee weer ingerekend door het peloton, waarna een massasprint volgde. De 35-jarige Teutenberg vond het erg close. “Eigenlijk hadden ze vandaag geen winnares moeten aanwijzen, zo weinig scheelde het maar met Marianne. Ik ben hier voor het behalen van ritzeges, omdat ik denk dat ik in de tijdrit van zaterdag niet sterk genoeg ben om mensen als Wild en Vos te verslaan. De eerste is alvast binnen en dat geeft vertrouwen voor de rest van de week.”

Vos kon wel vrede hebben met de afloop. “Ik heb in de eindsprint geprobeerd de anderen te verrassen door bij de Cervélo-trein van Kirsten Wild aan te haken en vervolgens net iets vroeger aan te gaan dan de concurrentes. Het werkte bijna, maar het was niet genoeg. Ik sprintte voornamelijk voor de dagwinst, maar uiteindelijk zullen de seconden van groot belang zijn in deze ronde. Wat dat betreft heb ik best goede zaken gedaan en ben ik niet ontevreden. En morgen proberen we het gewoon opnieuw.”

Gerelateerd nieuws