LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Familie Jans maakt cirkel rond in 'PEC Man'
Gepubliceerd op vrijdag 17 november 2017 om 09:18 1 reactie

Ron Jans heeft donderdagmiddag het eerste exemplaar van het boek 'PEC Man, Zwolse voetbalverhalen' in ontvangst genomen. Auteurs Gerjos Weelink, Anton van Gerner en Herman Nijman schreven veertig portretten over oud-spelers en -trainers uit de historie van PEC Zwolle sinds de start van het betaald voetbal. De officiële boekpresentatie vond onder grote belangstelling plaats in het stadion van PEC Zwolle.

Dries Jans - hij wordt vrijdag 90 jaar - behoorde in 1955 tot de eerste profs in Zwolse dienst. Zijn zoon Ron maakte later furore als speler en zwaaide afgelopen zomer af als meest succesvolle trainer die PEC ooit heeft gekend. Het is dan ook niet toevallig dat vader en zoon Jans respectievelijk het eerste en laatste hoofdstuk van het boek vormen. PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser, die het voorwoord schreef, reikte het eerste exemplaar uit aan Ron Jans. Tal van andere spelers die in het boek staan, waren daadwerkelijk aanwezig bij de presentatie. De Portugese verdediger Mauro Almeida, in Zwolse dienst tussen 2004 en 2006, kwam zelfs vanuit Portugal overvliegen om erbij te zijn. Op de cover staat Yuri Banhoffer, de spits uit de jaren zeventig die onlangs voor het eerst sinds bijna veertig jaar terugkeerde in Zwolle. De Uruguayaan onthult in het boek dat hij bijna international voor Chili was geweest; de staatsgreep in Chili in 1973 gooide echter roet in het eten bij zijn naturalisatie.

Het boek bevat verder verhalen over tal van coryfeeën als Klaas Drost, Rinus Israel en Ben Hendriks, maar er is ook aandacht voor spelers die wat verder zijn weggezakt in het geheugen en het 'o ja-gevoel' oproepen. Zo is een mooie mix ontstaan van voetballers en trainers die ooit actief waren in Zwolle. De foto's van fotografen Jan Drost en Martijn Kleingeerts laten een prachtig tijdsbeeld zien. Het boek is verkrijgbaar via www.pecman.nl, in de fanshop bij PEC Zwolle en bij de Zwolse boekhandels Goedhart, Westerhof en Waanders.

Reactie geplaatst door alexanderrabel op zaterdag 18 november 2017 om 15.51 uur
Een fantastisch boek en echt een aanrader voor hen die interesse hebben in (de geschiedenis van) die mooie club, PEC Zwolle. Prachtige foto's, mooie verhalen en inderdaad frequent een 'oh ja'; een herkenning van hoe 't was!! Leuk om dit boek cadeau bijvoorbeeld te geven (of krijgen) van Sinterklaas of met de Kerst!! Voor de échte PEC Zwolle fan eigenlijk een must.

Voeg nieuwe reactie toe

Gerelateerd nieuws