RSS

Nieuws

Kirsten Wild wint KNWU Topcompetitie
Gepubliceerd op zondag 8 augustus 2010 om 20:20

De Zwolse Kirsten Wild heeft zondag voor de derde keer in haar wielerloopbaan de eindzege in de KNWU Topcompetitie voor vrouwen veiliggesteld. De winnares van de eerste drie wedstrijden wist in de Holland Hills Classic rond Valkenburg het podium niet te bereiken, maar zag geen van haar directe concurrenten profiteren. De dagzege ging in de Limburgse eendagswedstrijd naar de Belgische Grace Verbeke.

Verbeke zette haar solo in op de voorlaatste beklimming van de Cauberg op twintig kilometer van de eindstreep en hield vervolgens stand. De Nederlandse Chantal Blaak (Leontien.nl) kwam - eveneens solo - als tweede over de streep. Iris Slappendel (Cervélo) won vervolgens de sprint om de derde plaats.

Leontien.nl probeerde zondag de wedstrijd te controleren en slaagde daar voor een groot gedeelte ook in. De Zwolse Marijn de Vries werd meegestuurd in de aanval, waar het team Blaak en Lucinda Brand achter de hand hield. Toen Verbeke het vervolgens probeerde had niemand in de kopgroep een antwoord. Blaak probeerde nog aan te sluiten, maar de ontketende Verbeke wist haar voorsprong alleen maar verder uit te bouwen en alleen naar de finish op de Cauberg te rijden. De Vries werd uiteindelijk knap negende.

Klassementsleidster Kirsten Wild kan later deze maand in de slotwedstrijd - Omloop van Middag-Humsterland - niet meer worden achterhaald. “Ik denk dat ik de eindzege niet heb gestolen na mijn drie overwinningen”, aldus de tevreden Zwolse vanuit Valkenburg. De renster van Cervélo was in de Topcompetitie eerder ook al de beste in 2006 en 2008.

Gerelateerd nieuws