LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Josh Magette debuteert in NBA met drietje
Gepubliceerd op donderdag 19 oktober 2017 om 12:42

Voormalig Landstede-speler Josh Magette heeft woensdagavond zijn debuut gemaakt in de NBA, de sterkste basketbalcompetitie ter wereld. De 27-jarige guard van Atlanta Hawks kwam vier minuten in actie in de gewonnen wedstrijd tegen Dallas Mavericks (117-111) en wist tevens te scoren met een driepunter. Daarmee is Magette de eerste speler in de NBA met een verleden bij Landstede Basketbal.

“Dit is hartstikke mooi”, zegt Landstede Basketbal-coach Herman van den Belt, die bewondering heeft voor de weg die de pointguard heeft bewandeld. “Zo zie je maar weer dat de aanhouder wint. Hij heeft er vijf jaar over gedaan, maar is er nu echt. Josh had bij ons al iets speciaals, iets unieks. Hij is gewoon een geweldige passer. En het is als basketballer dus weldegelijk mogelijk om via Zwolle de NBA te bereiken”, aldus een trotse Van den Belt. Josh Magette kwam op 22-jarige leeftijd van de University of Alabama-Huntsville over naar Zwolle. Hij droeg in het seizoen 2012-2013 het shirt van Landstede Basketbal en speelde in Zwolse dienst onder meer samen met de Amerikanen Zack Novak, Tanner Smith en Darryl Webb.

In december 2012 wist Magette met Landstede Basketbal de Zwolse Basketball Days te winnen. Na afloop van het internationale toernooi werd de 1.85 meter lange guard tevens uitgeroepen tot meest waardevolle speler. In de eindfase van het seizoen speelde Josh Magette met Landstede Basketbal de (verloren) bekerfinale in Almere. En in de strijd om de landstitel werd de Zwolse ploeg in de halve finale van de play-offs uitgeschakeld. In de zomer van 2013 verruilde Magette Landstede Basketbal voor Los Angeles D-Fenders.

Gerelateerd nieuws