LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Prima prestatie Hanzerenners in Assen
Gepubliceerd op zaterdag 7 augustus 2010 om 15:42

Zeven Hanzerenners hebben deze week in hun eigen categorie deelgenomen aan de 46ste European Junior Cycling Tour in Assen. Na de proloog op maandag, de tijdrit op donderdag en etappekoersen op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag, eindigde Phaedra Krol in categorie 3 op plaats 26 in het algemeen klassement.

In de categorie nieuwelingen jongens stonden 133 deelnemers aan de start, waaronder Henk Klein Tijssink en Rick Mensink uit Zwolle. Na zes dagen wielrennen vond Henk zich op een prima 34ste plek terug in het algemeen klassement. Rick bezette na de laatste etappe zelfs een vijfde plek in het klassement en finishte zodoende net naast het podium. Mickey Nijkamp, Loes Adegeest, Remy Reints en Chiel Boschman verdedigden ook de kleuren van Zwolle.

De European Junior Cycling Tour Assen kende opvallend veel buitenlandse winnaars. De Britse Hannah Bearns won bij de junior vrouwen, haar landgenoot Jonathan Dibben bij de nieuwelingen jongens en de Deense Christina Siggaard zegevierde bij de nieuwelingen meisjes. In categorie zeven ging de eindwinst naar Jonas Bokeloh uit Duitsland.

Gerelateerd nieuws