LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Mulders teleurgesteld: ‘Dit is heel zuur’
Gepubliceerd op zaterdag 7 augustus 2010 om 10:02

Op het EK inline skaten in Italië is de Nederlandse mannenploeg met Michel en Ronald Mulder en Sjoerd Huisman op de aflossingskoers vrijdagavond als vierde geëindigd. De laatste wissel tussen de Zwolse tweelingbroers Ronald en Michel Mulder verliep niet helemaal naar wens. De finish, met Michel Mulder voor Nederland, werd zeer close met vier rijders. Bart Swings (België) haalde zijn vijfde gouden plak op, met broer Maarten en Ferre Spruyt. Frankrijk werd tweede, Italië derde.

Ronald Mulder: “Zo zie je maar dat je een prijs echt niet zomaar pakt. Dit is heel zuur. We zijn echt snel en we voelden ons zo goed. Er rijden tien ploegen in de baan, waarvan twee op achterstand. Dat is chaotisch. Ik moest bij de laatste wissel tussen een Duitser en een Portugees door springen, terwijl er ook nog een derde rijder in de weg reed. Daardoor duwde ik Michel naar de vierde plaats, wat minstens de derde had moeten zijn om nog te kunnen winnen.”

Michel Mulder, zwaar aangeslagen: “Ik had de snelheid, maar ik kon hem niet kwijt. Ik had zo’n zin in die laatste ronde om het af te maken, ik voelde me zo goed. Maar door mijn snelheid botste ik bijna tegen de eerste twee op, en ik zat even opgesloten. Je kunt niet zomaar van binnen naar buiten springen. Ik kon bij lange na niet de laatste bocht rijden zoals ik hem in mijn hoofd had.” Sjoerd Huisman: “De meeste landen blijven tot het eind toe dicht bij elkaar. Wij bleven steeds met acht rijders bijeen. Ook de iets mindere landen kunnen op een snelle ronde als deze bijblijven. Als je probeerde een gaatje te slaan kreeg je steeds iedereen mee, dat zat er gewoon niet in.”

Gerelateerd nieuws