RSS

Nieuws

Gebroeders Mulder weer in wachtkamer
Gepubliceerd op woensdag 4 augustus 2010 om 09:42

Voor de tweede keer tijdens het EK inline skaten is er een finale van de gebroeders Mulder vanwege hevige regenval verplaatst. Dinsdagavond besloot de organisatie in de Italiaanse badplaats San Benedetto del Tronto om de finale van de 200 meter door te schuiven naar woensdag.

In de voorronde van de 200 meter eindigde Ronald Mulder dinsdagmiddag als derde en Michel Mulder als vierde. Verdedigend Europees en wereldkampioen Wouter Hebbrecht (België) werd in de kwalificatie ‘slechts’ achtste, maar verwacht wordt dat hij het beste voor het laatst bewaart. De snelste was de Spanjaard Ioseba Fernandez, die vorig jaar zilver won. Als tweede kwalificeerde zich de Duitser Matthias Schwierz, vorig jaar brons.

Ronald Mulder: “Het zit heel dicht op elkaar wat de onderlinge verschillen betreft. Nu komt het aan op kracht, op de piste was het vooral behendigheid.” Michel Mulder was vorig jaar de beste Nederlander op de vierde plek: “Met deze kleine verschillen kun je goud winnen of tiende worden, het is heel onvoorspelbaar."

Gerelateerd nieuws