RSS

Nieuws

Kirsten Wild maakt werk Cervélo prima af
Gepubliceerd op zondag 1 augustus 2010 om 17:35

Kirsten Wild heeft zondag de Open de Suède Vargarda op haar naam geschreven. Na 132 kilometer koers wist de Zwolse renster het werk van haar ploeg prima af te ronden in de sprint. Adrie Visser (HTC-Columbia) werd achter Wild tweede, voor de Zweedse Emma Johansson. De Nederlandse Cervélo-ploeg sloeg met de zege van Wild een dubbelslag in Zweden. Vrijdag werd de ploeg namelijk ook al op imposante wijze eerste in de ploegentijdrit.

De zege van zondag kostte Cervélo beduidend meer moeite dan de eerste plek tijdens de ploegentijdrit, want lang zag het er naar uit dat Marianne Vos de meet als eerste zou passeren. De ploeggenote van Loes Gunnewijk en Janneke Kanis (Nederland Bloeit) ging, met nog zes kilometer te gaan, op de slotklim in de aanval en liep uit naar vijftien seconden. Cervélo zette zich op kop, maar kreeg het gat aanvankelijk niet kleiner dan zes seconden. Vlak voor de streep werd Vos bijgehaald, waarna Wild de snelste bleek in de massaspurt. In die sprint eindigde Gunnewijk als veertiende. Marijn de Vries (Leontien.nl) werd zondag 35ste, Janneke Kanis kwam als 55ste over de finish.

“Hoewel er vandaag volop actie was, kon ons team de koers goed controleren”, aldus Wild na afloop. “We hadden constant iemand mee in de eerste groep. Toen Vos echter ontsnapte in de laatste kilometers was ik wel een beetje bang dat het ons mis zou gaan, maar toen ons team hard op kop ging rijden werd het gat steeds kleiner. Ik ben heel trots op mijn team, want er werd echt heel hard gereden. Het leek wel onze ploegentijdrit van vrijdag. Sarah Düster bracht me in de sprint in een perfecte positie, waardoor ik in staat was om de sprint te winnen.”

Gerelateerd nieuws