RSS

Nieuws

4lijf-tip: ‘Zolang je haar maar goed zit’
Gepubliceerd op woensdag 28 juli 2010 om 12:00

Sportief Zwolle plaatst iedere woensdag de ‘4lijf-tip’. Het gaat hier om tips van Michèle van Reijsen. Zij is eigenares van de kleinschalige bewegingsstudio 4lijf aan de Voorstraat 33 in het centrum van Zwolle. Daarnaast is Michèle consulente van Lekker Pûh. In haar studio begeleidt zij jongeren naar het gezonde gewicht volgens de methode van Lekker Pûh! Hier volgt de twaalfde 4lijf-tip:

Ze heeft een beetje overgewicht, haar broeken zitten haar nét even iets te strak waardoor de band in haar vel snijdt en er vetrolletjes ontstaan. Het zit haar in de weg. Sterker nog, het zit haar achterna. Overal en altijd is zij zich bewust van de, in haar ogen, enorme ‘rol’ die boven haar broek uitsteekt. Vriendinnen roepen om het hardst dat het allemaal wel meevalt: “Meid, waar maak je je druk om, je bent helemaal niet dik…” Maar als zij zichzelf in de spiegel ziet, naakt en niets meer heeft te verbergen, is alles wat ze kan zien een dik en té zwaar lijf. Háár te volle lijf. Een lijf dat in niets lijkt op de lijven van de modellen die haar met hun perfecte body’s vanaf elke cover de ogen uitsteken en haar keer op keer laten beseffen hoe imperfect zíj is.

Dat het hier om zwaar gefotoshopte plaatjes gaat is zij allang vergeten. Dat een perfect lichaam niet bestaat en dat niemand op deze wereld aan zo’n ideaalbeeld kan voldoen, wil er bij haar niet in. En ach, ze heeft al zoveel dingen geprobeerd: van het 40-puntendieet, via het koolhydratendieet met als tussenstop het broodwisseldieet naar het zuivel-slankdieet. Een maandje Modifast, een weekje Herbalife en zelfs een half jaar Slank-Vitaal zorgden alleen maar voor nóg meer overgewicht. Dieetpleisters, afvallen met accupunctuur en een HCG-kuur brachten ook niet het gewenste resultaat. Een maagballon en zelfs liposuctie waren dingen die ze overwoog. Dat ze inmiddels haar stofwisseling dusdanig in de war had gebracht waardoor ze haar hele systeem ontregeld had en haar lichaam door alle pillen, poeders, diëten aan het jojo’en was gebracht, realiseerde zij zich niet.

Wat ze zich ook niet realiseerde is dat ze door het slikken van die mega super fatburners uit Amerika ook haar gezondheid in gevaar had gebracht. Elke morgen, elke middag en elke avond nam ze trouw voor elke maaltijd twee pillen die haar vet als sneeuw voor de zon zouden doen smelten. De hartkloppingen, de duizeligheid, de hoge bloeddruk, het flauwvallen, de nervositeit en het geheugenverlies - om maar even iets te noemen - wimpelde ze weg. Want ze wilde van haar vetrolletjes af. Hoe dan ook!

Hoe dan ook werkte ze zichzelf in het zweet op de crosstrainer, loopband, fiets of tijdens Powersteps, Spinning of Bodycombat. Soms wel twee trainingen van elk een uur na elkaar, elke dag. En joggen was voor haar dé uitvinding van de eeuw. Dat haar lijf begon te protesteren en ze in plaats van spiermassa juist spiermassa verloor, zag ze niet. Don’t stop till you drop, oftewel: doorgaan tot je er bij neervalt! Letterlijk.

Helaas is er maar één bewezen effectieve, blijvende afslankformule. Zonder bijwerkingen. Deze formule heet: Eigen kracht© en is volkomen veilig en natuurlijk. Dit supplement bevat geen vulstoffen of vervuilingen, is in de praktijk klinisch getest en bevat het tienvoudige van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Het product is samengesteld uit onder andere: 750 mg Trots, 500 mg Discipline, 450 mg Karakter, 350 mg Zelfvertrouwen, 300 mg Gezondheid en 300 mg Voldoening. De inhoud is onbeperkt navulbaar, de houdbaarheidsdatum is in principe een leven lang en je gebruikt het bij opbouw van spiermassa, kracht en conditie, vermindering van lichaamsvet en verbetering van de gezondheid. Voor iedereen die sterker, slanker, gespierder of gezonder wil worden.

Ik onderschrijf de campagne van eigenkracht.nl. Wég met alle poeders, pillen, diëten en obsessief sporten. Werken aan een gezond, fit en gespierd lichaam en dit behouden doe je door veel en verantwoord te bewegen en veel en onbeperkt gezond te eten; maar vooral op ‘Eigen Kracht’. En dat ene extra vetrolletje...? Ach, zolang je haar maar goed zit!

Michèle van Reijsen

Gerelateerd nieuws