LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Hockeysters moeiteloos langs Amersfoort
Gepubliceerd op zondag 9 april 2017 om 19:16 bevat foto's

De hockeysters van HC Zwolle kenden zondag geen enkele moeite met opponent Amersfoort. Op eigen veld nam de ploeg van trainer Roel Stofmeel voor de rust al een 3-0 voorsprong en dat mondde uit in een 5-2 overwinning. “We laten Amersfoort nog even terugkomen en dat is jammer. Verder hebben we 45 minuten gedomineerd”, vertelt Stofmeel na afloop.

Binnen de kortste keren had HC Zwolle het zondag al voor elkaar. Sophie Locht opende de score en nog voor de rust trof ook Hester Kip doel. Locht sloeg zelfs haar tweede van de middag nog binnen, waardoor de Zwolse dames met een prima gevoel de kleedkamer opzochten. “Het was toch even de vraag hoe we zouden reageren op de tik van vorige week. Nou, we waren vanaf de eerste minuut heer en meester en zijn daarna niet meer in de problemen geweest”, vindt Stofmeel, die Amersfoort kort voor rust nog wel terug in de wedstrijd zag komen. “Zij maakten snel de aansluitingstreffer en dat is ook het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten. Ze laten Amersfoort terugkomen, terwijl dat nergens voor nodig is.”

Uiteindelijk liep het allemaal wel los en haalde HC Zwolle de punten vlotjes binnen. Joscha Vermeulen tekende voor de 4-1, waarna Anne Roos Meppelink de eindstand op 5-2 bepaalde. “Ik ben absoluut tevreden met wat ik vanmiddag heb gezien. We hebben weer vertrouwen getankt en dat is iets waar we mee verder kunnen. Een prima middag”, stelt Stofmeel.

Foto's: HC Zwolle Dames - Amersfoort: 5-2

Gerelateerd nieuws