RSS

Nieuws

Géén wijziging in top tien van Tourspel
Gepubliceerd op dinsdag 20 juli 2010 om 18:48

De koninginnerit in de Tour de France heeft dinsdag voor geen enkele verschuiving gezorgd in de top tien van het Tourspel 2010 van Sportief Zwolle. Menno Peeters is nog steeds de koploper, op de voet gevolgd door Andre Lammers.

Pierrick Fédrigo schreef de zestiende etappe op zijn naam. De Fransman van Bbox-Bouygues won in de 199,5 kilometer lange rit over vier klassieke Pyreneënreuzen (Peyresourde, Aspin, Tourmalet, Aubisque) de sprint van een kopgroep van negen. Sandy Casar werd tweede, Ruben Plaza derde. Ook Lance Armstrong maakte onderdeel uit van die kopgroep, maar de Amerikaan, die één van de aanstichters was van de vlucht, was niet bij machte om in de finale een rol van betekenis te spelen. De achtvoudig Tour-winnaar sprintte naar de zesde plaats.

Thor Hushovd won de sprint van het peloton, dat op 6.45 van Fédrigo binnenkwam. Daardoor heroverde de Noor de groene trui op Alessandro Petacchi. Alberto Contador behield zijn gele trui. Plaza maakte een sprong van de twintigste naar de twaalfde plaats. Horner sprong van de 21ste naar de veertiende positie.

Gerelateerd nieuws