RSS

Nieuws

Schleck nadert ‘goudhaantje’ Hushovd
Gepubliceerd op dinsdag 20 juli 2010 om 10:06

De Noor Thor Hushovd is nog altijd het ‘goudhaantje’ in het Tourspel 2010 van Sportief Zwolle. Hij zorgde tijdens de Tour de France al voor 264 punten, maar blijft de laatste dagen een beetje steken. Andy Schleck komt - ondanks een vervelende ketting - steeds dichterbij. De Luxemburger is in het Tourspel tot nu toe goed voor 239 punten. Daarnaast blijft Alessandro Petacchi (234) puntjes sprokkelen met de groene trui om zijn schouders.

De vijftiende etappe in de Tour de France werd maandag gewonnen door Thomas Voeckler. De Fransman bekroonde in de 187,5 kilometer lange rit van Pamiers naar Bagnères-de-Luchon een solo van dertig kilometer met de overwinning. De 31-jarige Voeckler reed tijdens de laatste klim, de Port de Balès (HC), weg uit een kopgroep van tien renners, die na 93 kilometer koers was ontstaan. Twee andere vluchters, Alessandro Ballan en Aitor Perez, werden tweede en derde.

Het spektakel had plaats achter de kopgroep. Alberto Contador finishte op 2.50 in een groep met onder andere Rabobank-kopman Denis Menchov en nam de gele trui over van Andy Schleck. De Luxemburger werd in de slotfase van de laatste klim, net nadat hij wegdemarreerde bij Contador, door materiaalpech getroffen. Hij kon het verschil met Contador in de afdaling niet meer goedmaken en kwam pas op 3.29 van Voeckler over de meet.

Aangezien zijn voorsprong op Contador in het klassement slechts 31 seconden bedroeg, moest hij het tricot afstaan. Zijn achterstand bedraagt nu acht seconden. Samuel Sanchez kwam ook in de groep met Contador en Menchov binnen en staat nog altijd derde, nu op twee minuten van Contador. Denis Menchov is vierde op 2.13.

Gerelateerd nieuws