LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Top vijf ongewijzigd na ‘wandeletappe’
Gepubliceerd op donderdag 15 juli 2010 om 09:13

De top vijf in het Tourspel 2010 van Sportief Zwolle is ongewijzigd gebleven na de ‘wandeletappe’ van woensdag. Opvallend is wel dat Andre Lammers, die al sinds dag twee de leiding heeft, zijn voorsprong opnieuw heeft vergroot. Hij staat nu 136 punten voor op Menno Peeters.

De zege in de tiende rit ging naar Sergio Paulinho. De Portugees van RadioShack versloeg in de etappe van Chambèry naar Gap (179 kilometer) in de sprint medevluchter Vasil Kirjenka (Caisse d’Epargne) uit Wit-Rusland. Het is de eerste zege voor een Portugees in de Tour sinds 1989, toen Acacio Da Silva zegevierde.

Na 37 kilometer waren Mario Aerts, Kirjenka, Dries Devenyns en Paulinho weggereden. Ze kregen later gezelschap van de Fransen Maxime Bouet en Pierre Rolland, die op de nationale feestdag Quatorze Juillet een hoofdrol op wilden eisen. De zes kregen de ruimte van het peloton, waarin de favorieten zich gedeisd hielden op de drie cols van achtereenvolgens de eerste, derde en tweede categorie.

Op twaalf kilometer van de meet ontdeden Paulinho en Kirjenka zich van hun vluchtgenoten, waarna de Portugees met nipt verschil won. Vanuit het peloton volgde in de slotfase toch nog een demarrage. Nicolas Roche, die vóór de etappe zeventiende stond in het klassement, kwam als zevende over de meet op 12.58. Remy Pauriol kwam binnen op 13.55, alvorens Mark Cavendish de sprint van het peloton won op ruim veertien minuten van Paulinho.

Gerelateerd nieuws