RSS

Nieuws

‘038’ is helemaal klaar voor de WK-finale
Gepubliceerd op vrijdag 9 juli 2010 om 13:27

Het aftellen is begonnen. Zondagavond is het moment van de waarheid. Heel Nederland leeft er naar toe en dat geldt ook voor heel Zwolle. De Zwollenaren zijn trots op Oranje, maar misschien nog wel trotser op hun eigen stad. “Als ik straks feest sta te vieren op het Museumplein, dan moet men toch weten dat ik uit Zwolle kom”, aldus Roger Knoops, fanatieke fan die speciaal nog even een Nederlands elftal shirt heeft laten bedrukken met op de voorkant ‘038’ en op de achterkant ‘Zwolle’.

Roger heeft veel vertrouwen in een goede afloop zondag. “Het gaat echt gebeuren. Nederland gaat met 2-0 of 3-0 winnen.” En als dat werkelijk gebeurt heeft de Zwollenaar één groot voordeel. De Amsterdamse taxichauffeur weet precies waar hij heen moet: 038! Dat Oranje wereldkampioen wordt is echter niet voor iedereen een zekerheidje. Als we ‘Inktvis Paul’ moeten geloven dan levert ook de derde WK-finale ons geen wereldtitel op. De octopus wees Spanje aan als winnaar van de finale zondag in Johannesburg. Paul kreeg zoals gebruikelijk twee dozen met mossels voorgehouden. Dit keer koos de inktvis voor de lekkernij in het doosje met een Spaans vlaggetje. Dat voorspelt weinig goeds voor Oranje.

De verzorgers van Paul claimen dat de inktvis sinds het EK in 2008 bijna zeventig procent van de resultaten goed voorspelde. Tijdens het WK heeft het dier zelfs een honderd procent-score, inclusief de Duitse nederlaag tegen Spanje woensdag. Overigens eindigen onze oosterburen als derde in Zuid-Afrika, als we af moeten gaan op de voorspelling van Paul. Interessant voor Oranje is het feit dat Paul er twee jaar geleden bij de voorspelling voor de EK-finale naast zat. De octopus wees Duitsland aan als winnaar, maar Spanje ging er met de hoofdprijs vandoor.

Gerelateerd nieuws