LIVE: Tussenstanden op de Zwolse voetbalvelden
RSS

Nieuws

Kirsten Wild in Giro d’Italia voor vrouwen
Gepubliceerd op woensdag 30 juni 2010 om 09:56

Kirsten Wild is de enige Zwolse wielrenster die komende week rijdt in de Giro Donne 2010, de Ronde van Italië voor vrouwen. Wild is één van de troeven van het Cervélo TestTeam, dat op een aantal etappezeges mikt. Kopvrouw bij de Nederlandse ploeg, die wordt geleid door Egon van Kessel, is de Duitse Claudia Häusler. “Claudia won de Giro vorig jaar en het doel is om die prestatie dit jaar te herhalen.”

Cervélo kan hoge ogen gaan gooien in de Giro Donne, gezien de vorm waarin onder andere Häusler en Wild zich bevinden. Ook Emma Pooley, winnares van de Ronde van Frankrijk voor vrouwen, maakt deel uit van de equipe. Kirsten Wild zal met name lof moeten gaan oogsten in de vlakke etappes die uitmonden in een massasprint. De Giro start op vrijdag 2 juli met een etappe over 59 kilometer. Elf dagen later, op zondag 11 juli, eindigt de laatste etappe op het autocircuit van Monza.

Hoewel Wild met Iris Slappendel een landgenote aan haar zijde weet binnen Cervélo, blijft de Nederlandse inbreng niet bij het tweetal beperkt. Bondscoach Johan Lammerts doet immers met een KNWU-selectie mee aan de Giro d'Italia voor vrouwen. Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Lucinda Brand, Sanne van Paassen, Roxane Knetemann, Marit Huisman en Anna van der Breggen zijn geselecteerd. Nederlands kampioene Loes Gunnewijk (Zwolle) is niet opgeroepen. Eind juli zal ze wel met de KNWU-selectie deelnemen aan de Thuringen Rundfahrt.

Gerelateerd nieuws